(Foto: Shutterstock).
(Foto: Shutterstock).

Nieuwe opleidingen Installatietechniek spelen in op waterstofeconomie

Algemeen 211 keer gelezen

MIDDELHARNIS - De Beroepscampus Middelharnis wordt dé plek waar jonge vakmensen worden klaargestoomd voor de energietransitie. Komend schooljaar start Techniek College Rotterdam met de opleidingen werktuigkundige- en elektroinstallaties. In beide opleidingen is aandacht voor duurzaamheid en de waterstofeconomie. Bedrijfsleven, overheid en onderwijs werken op Goeree-Overflakkee samen om jongeren te interesseren voor een baan in de techniek.

Hoe zorgen we ervoor dat er ‘straks’ voldoende vakmensen zijn die de landelijke (klimaatakkoord) en lokale (gemeente Goeree-Overflakkee en Stad aan ’t Haringvliet) duurzaamheidsambities mogelijk maken? Met die centrale vraag kwamen bedrijfsleven, overheid en onderwijs eind vorig jaar bijeen. De boodschap van het bedrijfsleven bij het online evenement was kraakhelder: met de verwachte transitie van gas naar waterstof, maar ook bijvoorbeeld door de opkomst van de warmtepomp, zijn er veel jonge, goed opgeleide jongeren op diverse niveaus (vmbo, mbo, hbo) nodig. De vraag naar jonge professionals is nu al groot en zal de komende jaren alleen maar stijgen, zo is de overtuiging in de installatiebranche.

Tegelijkertijd biedt de energietransitie ook nieuwe mogelijkheden: veel jongeren vinden het aantrekkelijk om in een bedrijfstak te werken die bol staat van innovatie en duurzaamheid. En met een vernieuwende opleiding in de installatiebranche zijn jongeren verzekerd van een goede baan. Veel werkgevers die een BBL-stageplaats bieden, geven baangarantie als de student de opleiding afrondt met een diploma.

Inschrijven voor de opleiding kan via www.techniekcollegerotterdam.nl voor een mbo-opleiding in de techniek. Zowel op niveau 2 als 3 is er een ruim aanbod in de bouw-, metaal- als installatiebranche.

Uit de krant