Teststraat Middelharnis nog maar drie dagen open | Eilanden-Nieuws
Logo eilandennieuws.nl

Teststraat Middelharnis nog maar drie dagen open

MIDDELHARNIS - De coronateststraat in Middelharnis is vanaf vandaag (woensdag) nog maar drie dagen per week geopend. Men kan alleen nog op maandag, woensdag en vrijdag terecht voor een coronatest.

De mededeling via de gemeente Goeree-Overflakkee kwam vlak voor de nieuwe maatregelen van het kabinet. Zo wordt bij goedkeuring door de Tweede Kamer komend weekend al een avondklok van kracht. Mensen mogen tussen 20.30 en 04.30 uur niet meer op straat zijn, al gelden er uitzonderingen voor onder meer het uitlaten van de hond, het bezorgen van maaltijden en het aanschuiven bij een talkshow op tv.

Ondanks de verdere verzwaring van de maatregelen heeft de GGD Rotterdam-Rijnmond dus toch besloten om de testcapaciteit op Goeree-Overflakkee fors te verminderen. “De laatste periode lieten minder mensen zich testen op corona in de teststraat in Middelharnis. Er is voldoende plek, maar het is niet vol. Daarom kiest de GGD ervoor om de openingsdagen aan te passen. De GGD zet personeel in op locaties waar het nodig is”, zo luidt de toelichting van de GGD.

Als blijkt dat er meer mensen zich willen laten testen, dan worden de openingsdagen uitgebreid, aldus de GGD.  

Meer berichten