VVO zet vrijdag speciale opname online | Eilanden-Nieuws
Logo eilandennieuws.nl

VVO zet vrijdag speciale opname online

GOEREE-OVERFLAKKEE - De Vereniging Van Orgelvrienden van Goeree-Overflakkee heeft een online activiteit kunnen organiseren nu door corona-omstandigheden samenkomen rondom een orgel niet mogelijk is.

Dankzij een donatie van de stichting Nipius-Roos Fonds heeft de vereniging voor haar leden en andere belangstellenden een opname kunnen organiseren in de dorpskerk van Sommelsdijk.
Organist Paul Kieviet is bereid gevonden zijn medewerking te verlenen. Aanstaande vrijdag 22 januari om 20.00 uur wordt de opname via YouTube online gezet.

Het thema zal zijn ‘200 jaar Meere-orgel in Sommelsdijk’. Na een korte inleiding over het orgel, zal hij middels enkele improvisaties over psalmmelodieën verschillende bijzondere registercombinaties laten horen. Daarna volgt een programma met literatuur van Johann Sebastiaan Bach, Carl Philipp Emanuel Bach en Johann Ludwig Krebs. Tot slot zal hij samen met zijn zoon Auke het Tweede Brandenburgs Concert (BWV 1047) vierhandig uitvoeren. Centraal staat de verrassende veelkleurigheid van het jubilerende orgel (1821-2021).

Voor informatie: www.orgelvrienden.nl.

Meer berichten