De jubilarissen, voor zover ze tijdens de jaarvergadering aanwezig waren, die al dertig jaar lid zijn van het Dirkslands Mannenkoor. Foto: Hans Villerius
De jubilarissen, voor zover ze tijdens de jaarvergadering aanwezig waren, die al dertig jaar lid zijn van het Dirkslands Mannenkoor. Foto: Hans Villerius

Jubilarissen bij dertigjarig Dirkslands Mannenkoor

Algemeen 839 keer gelezen

DIRKSLAND – Het Dirkslands Mannenkoor bestaat 30 jaar. En er zijn leden die gedurende deze gehele periode, dus al vanaf het eerste uur, aan het koor verbonden zijn. Tijdens de jaarvergadering van woensdagavond 17 april in de grote zaal van de Gereformeerde Gemeente te Dirksland, de vaste repetitielocatie van het koor, werden deze jubilarissen in het zonnetje gezet. Dat waren Han de Berg, Jaap Goedegebuur, Ben Grootenboer, Thijs Knops, Kees Korpershoek, Piet van Moort, Jan Struijk, Mart Struijk en Cor van der Velde. Ook Leendert Kalle was dertig jaar lid, zij het één week korter dan eerstgenoemden, en twaalf en een half jaar lid waren Wim Donkersloot en Koos de Waal.

Het Dirkslands Mannenkoor werd opgericht in maart 1983. De eerste dertien jaar lag de koordirectie in handen van Dinant Struik. Sinds zeventien jaar hanteert Frans Cornet er de dirigeerstok en onder zijn leiding brengt het koor op niveau een gevarieerd repertoire ten gehore. Als allereerste organist was Martin Mans aan het koor verbonden, nu al weer ruim elf jaar is Jan Hoek de vaste organist.

Eens telde het koor 150 leden. Nadat in de loop der jaren het ledental daalde tot 93, bestaat het koor nu uit 105 mannen, in leeftijd variërend van 16 tot meer dan 80 jaar, en afkomstig uit de wijde omgeving, van Dinteloord tot Numansdorp en van Ouddorp tot Hellevoetsluis. Veelal trouwe leden, die de tweewekelijkse koorrepetities niet graag overslaan. In zijn dertigjarig bestaan is het Dirkslands Mannenkoor een heus vriendenkoor geworden. Ook steeds meer jongeren weten er de weg naartoe te vinden.

>> Lees meer in de krant van vrijdag 3 mei.

Op de foto: De jubilarissen, voor zover ze tijdens de jaarvergadering aanwezig waren, die al dertig jaar lid zijn van het Dirkslands Mannenkoor. 

Uit de krant