Logopediepraktijk Sperling vestigt zich in Gezondheidscentrum Ouddorp
Logopediepraktijk Sperling vestigt zich in Gezondheidscentrum Ouddorp

Logopediepraktijk Sperling vestigt zich in Gezondheidscentrum Ouddorp

Algemeen 276 keer gelezen

OUDDORP – Na eerst een aantal jaren praktijk aan huis te hebben gehad, werd 't voor logopediste Steffie Sperling te Ouddorp meer en meer tijd voor een werk- en praktijkruimte buitenshuis. En die vond ze. Sinds 1 februari jl. is ze gevestigd in het Gezondheidscentrum aan de Wilhelminaweg in Ouddorp en ze is heel blij met haar nieuwe praktijkruimte daar.

Door Hans Villerius

Steffie (36) geniet van haar werk. Ze houdt ervan om met mensen om te gaan en als logopediste doet ze niet anders, van zo'n beetje de jongste tot de oudste mensen toe. Maar als je praktijk aan huis houdt, is de verleiding groot om er buiten de praktijkuren ook te gaan zitten werken, de administratie te verzorgen bijvoorbeeld. En met opgroeiende kinderen is dat niet altijd even fijn. Bovendien miste Steffie het dat ze in haar praktijk thuis geen contact had met collega's om mee samen te werken. Niet alleen voor de gezelligheid, maar als zorgverleners onder één dak kun je ook aanvullend zijn voor elkaar. Toen ze de mogelijkheid kreeg om in het Gezondheidscentrum intrek te nemen, besloot ze dat te doen. "In een centrum profileer je je praktijk ook beter dan wanneer je alleen zit", zegt ze. Per 1 februari verhuisde haar praktijk naar Wilhelminaweg 14 en Steffie is uiterst content met haar nieuwe werkruimte en -omgeving.

Brede doelgroep

"In 2004 ben ik afgestudeerd", vertelt Steffie over haar loopbaan. "Ik studeerde in Nijmegen. Met de opleiding die je daar krijgt, kun je je als logopedist zowel in Nederland als in Duitsland vestigen." Vanwege haar Duitse komaf – wat aan haar uitspraak overigens op geen enkele manier te beluisteren valt – vond ze 't fijn om in beide landen aan de slag te kunnen. Maar het werd Nederland. In Hellevoetsluis en in het ziekenhuis in Dirksland liep ze stage. Ze kwam vervolgens bij een logopedistenpraktijk in dienst, een praktijk die ze in 2007 overnam, zodat ze sindsdien als zelfstandig logopedist werkzaam is.
Ze geeft alle soorten logopedische therapie. "Ik help mensen van alle leeftijden", vertelt Steffie. "Baby's die de eerste dagen na de geboorte geen slikkracht hebben of niet goed zuigen. Kinderen die je begeleidt met praten, hoe ze hun tong en lippen gebruiken. Dat gebeurt zowel hier in de praktijk als op de scholen. Maar ook volwassenen horen tot de patiëntengroep. Bij problemen met hun stem bijvoorbeeld, doordat ze de stembanden niet juist gebruiken. Of wanneer mensen niet goed ademen, waardoor er sprake kan zijn van hyperventilatie. En ouderen die een beroerte hebben gehad en hulp nodig hebben bij het weer leren praten. Ik heb echt een mix van patiënten en ik vind 't heel fijn om zo'n brede doelgroep te kunnen helpen."
Wie meer informatie wil kan kijken op www.sperlinglogopedie.nl, mailen naar steffie@sperlinglogopedie.nl of bellen naar 06 55955071.

Uit de krant