(Foto: CSG Prins Maurits)
(Foto: CSG Prins Maurits)

Christengemeente De Rots vindt onderdak in CSG Prins Maurits

Algemeen 1.564 keer gelezen

MIDDELHARNIS - Christengemeente De Rots heeft na een lange en soms moeizame zoektocht een nieuwe locatie gevonden om voorlopig samen te komen op de zondagochtend: de aula van scholengemeenschap Prins Maurits te Middelharnis. 

Die zoektocht was nodig nadat de gemeente Goeree-Overflakkee besloot de bibliotheek te verhuizen naar Het Diekhuus, waar de kerkgemeenschap ruim dertien jaar lang samenkwam. Het Diekhuus wordt bovendien vernieuwd en na de verbouwing kan De Rots wegens een tekort aan zalen en sterke groei van de kerkgemeenschap niet terugkeren in het gebouw. 

Christengemeente De Rots geeft aan dat ze dankbaar is voor de mooie afgelopen tijd in Het Diekhuus en is blij vooruit te kunnen kijken. In de Prins Maurits is voldoende ruimte, met name voor de ruim honderd kinderen die de gemeente telt. “Er is grote erkentelijkheid richting de schoolleiding van de Prins Maurits voor het ‘broederlijke’ aanbod”, aldus De Rots.

De Rots ziet uit naar de nieuwe, tijdelijke fase die voor haar ligt. De zoektocht naar een definitieve locatie voor de langere termijn wordt daarbij intensief voortgezet. “De Rots wilde het liefst samen met het muziekgebouw een gedeelte van het oude Technische School-complex in gebruik nemen om er een aantrekkelijk maatschappelijk-cultureel centrum van te maken, maar dat is op dit moment dus nog niet gelukt. Voor de langere termijn wordt die optie zeker open gehouden, omdat het gezamenlijke plan een win-win situatie is voor kerk, muziekschool en gemeente. Het is nog niet duidelijk wat de gemeente met het complex wil, maar wat De Rots betreft blijft het een interessante optie”, aldus de kerkgemeenschap.

Uit de krant