(Foto: Wilko van Dam)
(Foto: Wilko van Dam)

Secret Santa Lichtjesparade over het eiland

Algemeen 2.419 keer gelezen

GOEREE-OVERFLAKKEE - Op vrijdag 8 december wordt op Goeree-Overflakkee voor de vijfde keer de Secret Santa Lichtjes Parade georganiseerd door Stichting Hart van Goeree-Overflakkee (HvGO) in samenwerking met Plattelands Jongeren Goeree-Overflakkee. Net als voorgaande edities zullen een groot aantal feestelijk verlichte tractoren door alle dorpen van Goeree-Overflakkee rijden.

Met de lichtjesparade wordt een positieve groet gebracht aan alle inwoners van het eiland, met name voor degene die een moeilijke tijd hebben (gehad), om ze letterlijk een lichtpuntje te laten zien. Meer dan honderd deelnemers zullen vanaf 18.30 uur de verschillende routes rijden, zodat iedereen langs de route kans krijgt de mooie opgetuigde tractoren te bekijken.

Dit jaar hebben zijn er zes verschillende routes: (1) Ouddorp, Goedereede (2) Stellendam, Herkingen, Melissant (3) Dirksland, Westplaat (4) Sommelsdijk,Middelharnis (5) Oude-Tonge, Nieuwe-Tonge (6) Ooltgensplaat, Achthuizen, Zuidzijde, Den Bommel, Stad aan ‘t Haringvliet. De exacte routes zijn te vinden op Facebook, de website van de Plattelands Jongeren en de diverse digitale media van Hart van Goeree-Overflakkee.

Een deel van de tractoren zullen eindigen in het Centrum van Middelharnis, waar deze avond een kerstparty zal worden georganiseerd in samenwerking met de BIZ Middelharnis Centrum. Daar zullen de feestelijk opgetuigde tractoren parkeren zodat ze ook even rustig te bewonderen zijn. Op het Diekhuusplein verzorgd Happy Music van 18.30 tot 22.00 uur een sfeervolle kerstparty. Natuurlijk is er ook aan de inwendige mens gedacht.

Secret Santa Goeree Overflakkee

Het goede doel waaraan deze geweldige lichtjesparade zijn naam ontleent, is Secret Santa Goeree-Overflakkee. Door deze organisatie worden mensen op Goeree-Overflakkee die financieel of emotioneel een zwaar jaar achter de rug hebben verrast met een ‘lichtpuntje’ in de vorm van een mooi kerstpakket. Deze worden samengesteld door een andere eilandbewoners die zich hebben opgegeven om een ‘Secret Santa’ te willen zijn. Meer info is te vinden op de Facebookpagina van Secret Santa Goeree Overflakkee en op de website van HvGO.

Stichting Hart van Goeree Overflakkee zal dit geheel coördineren en de pakketten eventueel nog aanvullen met een verwennerij die op ons eiland te verzilveren is. Uiteraard wordt ervoor gezorgd dat alles ‘secret’ blijft en er gewoon veel gezinnen door dit warme gebaar met frisse moed de feestdagen tegemoet kunnen gaan.

Uit de krant