Afbeelding

De haven drijft op gezelligheid tijdens Menheerse Musica Nautica Driedaagse

Algemeen 863 keer gelezen

MIDDELHARNIS - Bruisend is de haven van Middelharnis altijd al. Maar tijdens de Menheerse Musica Nautica Driedaagse gaat deze sfeervolle locatie nóg meer bruisen. Van donderdag 29 juni tot en met zaterdag 1 juli valt er veel te genieten, voor jong en oud. Dit alles onder het motto: De haven drijft op gezelligheid.

Inmiddels voor de achtste keer organiseert Koninklijke Muziekvereniging Sempre Crescendo in samenwerking met de Watersportvereniging Flacquee het jaarlijkse concert Musica Nautica. Musica Nautica en ook de Waterspeeldag zijn inmiddels bekende evenementen in Middelharnis. Ze trekken al jaren veel publiek naar de haven. Deels om te genieten van muziek, deels om lekker te ravotten in het water. Dit jaar zijn Musica Nautica en de Waterspeeldag gekoppeld in één evenement. Sterker nog: het programma is, gebruik makend van de faciliteiten die er toch al zijn, verder uitgebreid tot een Driedaagse.
Middelpunt van de Menheerse Musica Nautica Driedaagse is een ponton in de haven. Op het ponton staat een stellage die mogelijkheden biedt om de sponsors naar behoren te presenteren én om in geval van regen de muzikanten en de instrumenten droog te houden.

Programma

De Driedaagse begint op donderdag 29 juni met Musica Nautica. Muziekvereniging Sempre Crescendo speelt van 19.30 tot 21.00 uur een heerlijk programma met als thema ‘Italian Night’. Na dit optreden is het tot 23.00 uur de beurt aan de Sir Oliversband, de bigband uit Den Bommel.
De tweede dag, vrijdag 30 juni, valt er ook veel te genieten aan de haven. Van 18.00 tot 19.30 uur draait dj Thomm muziek en daarna speelt saxofonist Akos Laki. De afsluiting van deze muzikale avond, aanvang rond 22.45 uur, is een verrassing…
Zaterdag 1 juli is de derde dag van de Driedaagse. Van 12.00 tot 15.00 uur zijn de straatmuzikanten van Free te zien en te horen. Zij spelen New Orleans-jazz, wat de haven van Middelharnis een bijzondere sfeer zal geven.
’s Middags kunnen de kinderen zich lekker uitleven. Zowel in als rond het water zijn diverse attracties, als glijbanen en springkussens.
Na deze Waterspeeldag is het weer tijd voor muziek. Vanaf 19.30 uur speelt Aymar Torres en zijn band drie sets. Iedereen die van salsa en latin-muziek houdt, mag dit niet missen. Tussendoor laat een dj funky loungemuziek horen en ook deze avond bestaat de afsluiting uit een verrassing.
Rond de haven is een terras gecreëerd, waar de winnaars van de social media-actie van de BIZ Middelharnis Centrum een gratis Italiaanse maaltijd krijgen geserveerd. Datzelfde geldt voor de leden die de watersportvereniging en de muziekvereniging in het zonnetje willen zetten.

Al met al: een mooi, bruisend evenement om de zomer in te luiden op een uiterst sfeervolle locatie. De toegang is gratis. Het programma duurt steeds tot 23.00 uur. Daarna blijft de horeca nog twee uur open.

De Menheerse Musica Nautica Driedaagse is een initiatief van verschillende samenwerkingspartners: Koninklijke Muziekvereniging Sempre Crescendo, Watersportvereniging Flacquee, Hart van Goeree-Overflakkee en de BIZ Middelharnis Centrum.

Uit de krant