(Foto: Shutterstock)
(Foto: Shutterstock)

Woningaanbod Oost West Wonen niet meer wekelijks in de krant

Algemeen 626 keer gelezen

MIDDELHARNIS - Met ingang van juni 2023 publiceert Oost West Wonen de woningadvertenties niet meer wekelijks in de krant. De pagina in de lokale krant Groot Goeree-Overflakkee waar wekelijks het nieuwe woningaanbod werd gepubliceerd komt hiermee te vervallen. 

Het actuele woningaanbod van sociale huurwoningen op het eiland is vanaf nu dagelijks terug te vinden op de website en voor wie als woningzoekende staat ingeschreven ook in de nieuwe app. “De app voor woningzoekenden is sinds april dit jaar live en wordt nu al door meer dan 1.000 woningzoekenden gebruikt”, zegt Oost West Wonen. “In de app vinden woningzoekenden het huidige aanbod en kunnen ze direct op de voor hen passende woningen reageren en hun positie volgen.”

Dagelijks nieuw aanbod
Door de advertentiestop wordt het mogelijk om in plaats van wekelijks, dagelijks het nieuwe woningaanbod te publiceren, aldus de woningbouwvereniging. “De termijn van zeven dagen om op de woningen te reageren blijft ongewijzigd. Het dagelijks kunnen publiceren van het nieuwe woningaanbod heeft voordelen voor de vertrekkende huurder, maar zeker ook voor de nieuwe huurder. Doordat we de woningen die vrijkomen sneller kunnen aanbieden, weet de vertrekkende huurder eerder wie de nieuwe huurder wordt voor het regelen van de overnames en heeft de nieuwe huurder meer tijd om zaken te regelen voordat de sleuteloverdracht plaatsvindt. Daarnaast kunnen wij de nieuwe huurder nu ook in de gelegenheid stellen tot kleurkeuze bij een keuken-, toilet- en doucherenovatie.”

Het kan ook niet-digitaal
Wie geen e-mailadres, computer, mobiel of tablet heeft kan altijd langskomen op kantoor of bellen om het woningaanbod te bekijken en hierop te reageren. “Woningzoekenden vragen bijvoorbeeld iemand uit hun omgeving om hun e-mailadres beschikbaar te stellen en het aanbod op die manier voor hen in de gaten te houden. Is dit niet mogelijk? Dan kan dat ook door Oost West Wonen gedaan worden. Wij gebruiken dan een Oost West Wonen e-mailadres, stellen een bericht voor de woningzoekende in en nemen contact op als er een passende woning beschikbaar is”, laat Oost West Wonen weten.

Inschrijven als woningzoekende kost eenmalig 25 euro en kan al vanaf 16 jaar. Vanaf 18 jaar is het mogelijk om op het woningaanbod te reageren. De inschrijfduur speelt een belangrijke rol bij de toewijzing van een woning. De woningcorporatie adviseert dan ook om tijdig in te schrijven.

Uit de krant