Afbeelding
Foto:

Tijdelijke of permanente opslagruimte vind je bij The Storage Store Stellendam

Zakelijk 1.179 keer gelezen

STELLENDAM – Ondernemers en zzp’ers, mensen die gaan verhuizen of verbouwen, recreanten, watersporters – allemaal kunnen ze behoefte hebben aan tijdelijke of permanente opslagruimte. Die is sinds kort te vinden in Stellendam, waar Joris van Splunter The Storage Store is begonnen.

Het gebouw van The Storage Store aan de Hinder 4 is 2000 vierkante meter groot, verdeeld over twee verdiepingen. Er zijn 276 opslagunits, uiteenlopend in grootte van 1 tot 16 vierkante meter.

Volgens Van Splunter is er grote behoefte aan opslagruimte. Onderzoeken wijzen uit dat self storage een groeimarkt is. “Waar die behoefte vandaan komt? Nou, de manier waarop we wonen, leven en werken is de afgelopen jaren sterk veranderd. Woningen en hun opbergruimtes zijn kleiner geworden en mensen bezitten meer spullen! Dus dan is het handig om extra opslagruimte te huren als je bijvoorbeeld gaat verbouwen, verhuizen, thuiswerken of voor je hobby etc.”

Vochtvrij

Van Splunter noemt ook ondernemers en zzp’ers die te weinig ruimte hebben om hun voorraad of bedrijfsmiddelen op te slaan in hun bedrijfspand. “En vergeet de recreatiesector niet. Wie bijvoorbeeld een stacaravan heeft, zal voor onder andere zijn kussens en matrassen in de winter een vocht- en schimmelvrije plek willen hebben. Hetzelfde geldt voor de watersporters die buiten het seizoen zijn zeilen, kitesurfspullen, blokart enzovoorts willen stallen. We zitten vlak bij de Brouwersdam, dus dat maakt het wel makkelijk: op weg naar huis kun je je spullen achterlaten bij The Storage Store.”

Het concept is heel simpel. Je gaat naar de website www.thestoragestore.nl, geeft aan hoeveel vierkante meter opslagruimte je nodig hebt, betaalt en ontvangt per sms een unieke code. Die code gebruik je om de roldeur en de loopdeur van The Storage Store via een keypad te openen.

Vervolgens breng je de spullen naar de opgegeven unit, die eenvoudig is te vinden via plattegronden. De unit is af te sluiten met een uniek slot en zeven dag per week, 24 uur per dag te openen. Je huurt de opslagruimte minimaal een maand. Daarna is de huur per dag op te zeggen.

Hoeveel ruimte?

Voor wie moeite heeft om te bepalen hoeveel opslagruimte er nodig is, heeft de website een handig hulpmiddel: de opslagcalculator. Die berekent het benodigde aantal vierkante meters aan de hand van de ingevoerde bedden, stoelen, tafels et cetera. Van Splunter: “Wist je trouwens dat je op 1 vierkante meter – dat is 3 kubieke meter – wel twintig verhuisdozen kwijt kunt?”

The Storage Store werkt uiteraard volledig volgens de normen van de branchevereniging NSSA. Die normen betreffen bijvoorbeeld de beveiliging tegen inbraak en brand, de verwarming, de ventilatie en de software. Het gloednieuwe pand is bovendien duurzaam gebouwd: zonder gas, uitgerust met vloerverwarming en een warmtepomp en voorzien van zonnepanelen.

De tarieven van The Storage Store staan op de website. “En”, besluit Joris van Splunter, “we rekenen geen bijkomende kosten, zoals een verplichte verzekering, geld voor het slot of administratiekosten.”

Afbeelding

Uit de krant