(Foto: Marjo Smit)

DVV laat Halsteren achter zich in sterke wedstrijd

Sport 335 keer gelezen

REGIO - Na twee gewonnen thuiswedstrijden op rij stond er afgelopen zaterdag weer een uitwedstrijd op het programma voor DVV’09. De tegenstander deze middag was koploper Halsteren. Eerder dit seizoen had DVV gewonnen van deze tegenstander dus kon er met vertrouwen naar deze wedstrijd worden toegeleefd. DVV speelde een sterke wedstrijd en nam de winst (0-2) mee terug naar Dirksland.

De scheidsrechter deze middag was de heer Uitterhoeve, die even na 15.00 voor het eerst deze middag floot. Vanaf het begin van de wedstrijd was goed te zien dat beide ploegen met een duidelijk plan het veld op waren gestuurd. Zo gaven beide ploegen niet veel toe aan elkaar. Het duel speelde zich vooral af op het middenveld waar de meeste duels werden uitgevochten. Grote kansen waren er dan ook niet de noteren in de eerste minuten.

Centraal duo staat als een huis

De eerste keer dat er gevaar voor het doel ontstond was het Van der Veer, die zich op kenmerkende manier vrijspeelde, maar zijn poging ging voorbij aan de doelman van Halsteren. De spaarzame momenten dat de thuisploeg van de eigen helft afkwam probeerde het de sterke spits te zoeken, en van daar uit met lopende mensen tot kansen te komen. Maar het centrale duo van de Dirkslanders, Van der Velde en Huibrechtse stonden deze middag als een huis en wisten samen met de backs Boshoven en De Berg de aanvallers van de thuisploeg in bedwang te houden.

In het tweede deel van de eerste helft was het DVV wat de meeste mogelijkheden wist te creëren. De sterk spelende Lugthart dwong de keeper tot een redding met een schot van afstand en de bedrijvige Van Dam wist een aantal keer gevaarlijk door te komen, maar werd gestuit door een van de verdedigers. Zo werd er met een op dat moment terechte ruststand van 0-0 de kleedkamers opgezocht.

Eerste doelpunt

In het begin van de tweede helft was er hetzelfde spelbeeld als in de eerste helft maar dat veranderde toen er 5 minuten na de rust voor het eerste deze middag werd gescoord. Na een goede dieptebal van Toes op Van Brussel kon laatst genoemde nog net gestuit worden door zijn directe tegenstander. Wat volgde was een ingooi voor DVV.  Boshoven wist Van der Veer te vinden, die de bal goed verlengde en daarmee Van Bergen vrij voor de keeper zette. Met een tegendraads schot liet hij de keeper kansloos: 0-1.

Door deze goal werd de wedstrijd opengebroken en was het de thuisploeg die zich nu ook vaker op de helft van DVV meldde. Wat volgde was dat het spel feller werd met een aantal overtredingen tot gevolg. Scheidsrechter Uitterhoeve haalde een aantal maal de gele kaart uit zijn zak voor een DVV’er, maar bij een vergelijkbare overtreding door een speler van de thuisploeg bleef deze op zak.

Gevaarlijk spel

Na ruim een uur werd Huibrechtse vervangen door Van den Boogert, die prima inviel. De thuisploeg ging hierna op jacht naar de gelijkmaker. Eerst probeerden ze dit via combinatiespel met de behendige middenvelders. Uit een van deze combinaties werd een aanvaller vrij voor Hanenberg gezet, maar in de één op één was de keeper de sterkste.

Ook DVV werd gevaarlijk uit een corner. Van der Veer kreeg de bal op zijn hoofd, maar knikte over. Dit was ook zijn laatste bijdrage aan dit duel, want hierna werd hij vervangen door De Waal, die de verdediging kwam versterken nadat de thuisploeg alles of niets ging spelen. Dit leverde DVV veel ruimte op in de omschakeling, waar de rappe Van Brussel en Van Bergen werden gezocht. Zij wisten hiermee de achterhoede van Halsteren aan het werk te houden, maar zij konden hun kansen niet verzilveren.

Aan de andere kant was het de thuisploeg die alle ballen richting het doel van Hanenberg pompte. Maar voordat de bal daar kwam was het Toes of De Waal die de bal weg wist te koppen voordat het gevaarlijk werd. En als de bal wel goed viel voor een van de aanvallers was het Van der Velde of Van den Boogert die zich voor de bal gooide en de schoten wist te blokken. De moegestreden De Berg werd in de slotfase afgelost door De Jong.

0-2 in blessuretijd

In de blessuretijd, die zeer lang duurde, leek het spel meer op flipperkast als op een voetbalwedstrijd, waarbij het strijden was voor iedere bal. Op de momenten dat DVV de bal wel onder controle kreeg probeerde het via Toes en Lugthart tot voetballen te komen, en de wedstrijd gecontroleerd uit te spelen.

Uit een van deze ballen werd de hard werkende Van Bergen weer diepgestuurd. Aan het duel met zijn directe tegenstander hield hij een corner over. De corner werd door Van Dam voorgegeven, maar kon weggekopt worden uit het doelgebied. De afvallende bal kwam bij Boshoven terecht die de bal weer aan de vrijgelopen Van Dam gaf. Van Dam draaide de bal gevaarlijk de 16 meter in. Daar stond na de corner Van Bergen nog die de bal met zijn voet wist te verlengen en de keeper kansloos liet en zo voor 0-2 eindstand tekende.

Een dikverdiende overwinning voor de ploeg van trainer Kleijn, die zeer trots kon zijn op zijn ploeg die deze middag voor ieder meter heeft gestreden en vrijwel niets heeft weggeven. Zo konden de meegereisde supporters met een goed gevoel terug reizen naar Dirksland.

Volgende week speelt DVV een thuiswedstrijd. De gasten deze middag zijn de Bruse Boys uit Bruinisse. Om 14.30 uur wordt er in Dirksland afgetrapt.