Foto: sfeerimpressie van de slotfase van de ontmoeting tussen NBSVV en NTVV (4-0).
Foto: sfeerimpressie van de slotfase van de ontmoeting tussen NBSVV en NTVV (4-0).

NTVV niet opgewassen tegen krachtdadiger NBSVV

Sport 344 keer gelezen

GOEREE-OVERFLAKKEE - In een wedstrijd waarbij het steeds achter de feiten aanliep, heeft het eerste elftal van NTVV de zege aan het Nieuw-Beijerlandse NBSVV moeten laten. In een bij vlagen herfstachtig decor bleken de Hoeksche Waarders met 4-0 een maatje te groot.

De Nieuw-Beijerlanders hadden vanaf het begin het beste van het spel. Na 24 minuten te hebben gespeeld wervelde de aalvlugge linksbuiten van de blauw-witten langs zijn directe verdediger en uit diens afgemeten voorzet werd beheerst de 1-0 binnengetikt. Een minuutje later moest NTVV-doelman Schellevis al zijn klasse etaleren om een tweede treffer te voorkomen. Dat lukte in eerste instantie dankzij een geweldige safe, maar uit de rebound viel alsnog de 2-0. De treffer voelde als een mokerslag voor de zwart-witten, die in de minuten erna even het spoor bijster waren.

Rode kaart voor NBSVV

Na krap een half uur ontstond er een opstootje aan de rechterkant van het veld en arbiter Van ’t Hooft moest alle zeilen bijzetten om de orde in én rondom het veld te waarborgen. Toen de kruitdampen waren opgetrokken kreeg één van NBSVV’ers rood gepresenteerd voor een slaande beweging en moest de thuisformatie met 10 man verder. NTVV putte weer wat moed uit de overtalsituatie en ging op zoek naar de aansluitingstreffer. Nick van Alphen passte fijntjes op Neal Kuiper, die vervolgens alléén de doelman nog voor zich had, maar de scheidsrechter zag er buitenspel in.

NTVV dreigend op zoek naar een treffer

In de openingsminuten van het tweede bedrijf bleven de zebra’s op zoek naar een treffer, waarbij de eerste aanvallen een serieuze dreiging lieten zien. De klok gaf 52 aan wanneer Gino van der Zant een harde, doch door velen als faire bestempelde overtreding maakte, waarna ook de rechtsback van NTVV op rood werd getrakteerd.

De zo nu en dan heftige plensbuien geselden de grasmat op Sportpark de Kreek, waardoor zowel het veld als het spel er niet beter op werden. De zwart-witten leden daarbij vaak onnodig balverlies en de spirit leek er een beetje uit bij de formatie van Carlos Fortes, die de vermoeide Murad Kasim wisselde voor Marko Karsbergen.

NBSVV beslist het duel

Na alweer een redding van Davy Schellevis verslikte laatste man Malcolm Jeronimus zich bij het uitverdedigen en zagen de pakweg 50 toeschouwers de bal tergend over de doellijn rollen. Ofschoon de tweestrijd daarmee was beslist, bleef NTVV de aanval zoeken, maar verder dan tot de 16 kwamen de met modder besmeurde zebra’s niet. Beide teams creëerden in de slotfase nog enkele fraaie kansen. Slechts één daarvan werd benut en wel door NBSVV, dat dankzij de zege naar plek 2 op de ranglijst klom. NTVV blijft voorlaatste en mag komende zaterdag tegen VV Melissant op herhaling. 

Onder het toeziend oog van Koos Schultz en eerste elftalleider Hans van Dam tekent zich een dubbele regenboog af aan het firmament. Het ultieme teken van vertrouwen en hoop kon de zebra’s niet helpen in de match tegen NBSVV, die met 4-0 verloren ging.

Uit de krant