Afbeelding
Foto:

Naaimachinehuis v.d. Vliet-Overbeeke sterk uitgebreid

Toen weth. A. de Vos gistermiddag het vernieuwde bedrijf van naaimachinehandel Van der Vliet-Overbeeke heropende, was zijn positie vergelijkbaar met die van een kat in een vreemd pakhuis, maar dat verhinderde hem niet de opening met welgemeende woorden te verrichten.
Die woorden golden dhr. en mevr. v.d. Vliet, die van hun zaak een waar dorado voor de creatieve vrouw hebben gemaakt. De inrichting is bijzonder smaakvol, maar de vele artikelen geven daar door hun verscheidenheid nog een extra kleurig cachet aan. Er is een kollectie klasse naaimachines, waarvoor dhr. v.d. Vliet tot in de verre regio klanten heeft. Hij is op Goeree-Overflakkee vertegenwoordiger van het bekende Zweedse merk Husqvarna, maar ook de merken Elna, Bernina, Lewenstein en het eigen merk Vliet zijn er te vinden. Voorts herbergt de winkel een enorme sortering fournituren, coupons, 261 verschillende soorten breiwol, naaigarens, alles uit het kant- en kralenvak, applicaties, schellekoordbeslagen, een rek vol patronen, gewoon teveel om zomaar op een rijtje te kunnen zetten. Het waren dan ook de dames die zich na de opening verrukt uitlieten bij het zien van zóveel van hun gading.
De opening werd door dhr. De Vos verricht d.m.v. het doorknippen van een lint dat voor de deur gespannen was. De schaar werd door de kleine Frans van der Vliet aangeboden.

Dit artikel stond eerder in Eilanden-Nieuws van 14 juni 1974.