Geschiedenis

Ruim 80 jaar jong en springlevendEilanden-Nieuws door de jaren heen

Het weekblad Eilanden-Nieuws werd opgericht in 1928 met als doelstelling bijbels gefundeerd nieuws te brengen, gegrond op de gereformeerde belijdenisgeschriften.

Decennialang werd hier inhoud aan gegeven in de vorm van een twee keer per week verschijnend abonnementenblad, wat elke dinsdag en vrijdag een gevarieerd aanbod aan nieuws en achtergronden bracht en brengt over kerkelijke, politieke en maatschappelijke ontwikkelingen, wat op zich al een bron van kleine geschiedschrijving van Goeree-Overflakkee was en is.

Daarnaast werd en wordt aandacht besteed aan verenigings- en bedrijvennieuws, jubilea en ongelukken en/of calamiteiten. Al met al een blad dat door de jaren dè belangrijkste bron van streeknieuws is voor de inwoners van Goeree-Overflakkee en velen daarbuiten.
Kenmerkend is dat naast het grote ook het kleine nieuws, dat vele (oud)Flakkeeënaars direct raakt, wordt gebracht. 

De krant komt dinsdag uit met een gratis huis-aan-huis uitgave in een oplage van 22.000 exemplaren en wordt door een eigen bezorgerkorps op Goeree-Overflakkee bezorgd.

Op vrijdag verschijnt er een abonnementen uitgave met een oplage van ruim 6.300 exemplaren.

Eilandelijke weersverwachting

Agenda

Foto's Goeree-Overflakkee

Heeft u een mooie, grappige of bijzondere foto gemaakt. Deel dan uw foto met andere eilanders. De foto moet natuurlijk wel gemaakt zijn op ons mooie eiland.

» Klik hier voor de foto’s.
» Upload uw foto!

Archief

Heeft u de krant onlangs gemist of zoekt u naar een editie van de afgelopen jaren, dan kunt u deze hier online inzien. Handig als u nog eens nieuws, foto's, interviews of andere artikelen wilt teruglezen. Wilt u een editie opvragen kunt u contact met ons opnemen.

Nieuwsbrief

Nieuwsbrief Eilanden Nieuws | Goeree-Overflakkee

Blijf wekelijks op de hoogte van het actuele nieuws en ontvang aantrekkelijke aanbiedingen via de e-mail!