Jan Peter Robijn (Adviesgroep De Vogel) en Martin de Berg (Albert Heijn Ouddorp) reiken een tas met ingrediënten uit aan één van de thuisbakkers.
Jan Peter Robijn (Adviesgroep De Vogel) en Martin de Berg (Albert Heijn Ouddorp) reiken een tas met ingrediënten uit aan één van de thuisbakkers.

Aan de bak voor ouderen op Goeree-Overflakkee

Algemeen 700 keer gelezen

GOEREE-OVERFLAKKEE - Meer dan 2000 ouderen worden de komende dagen, voor de Kerst, verrast met een heerlijk appeltaartje, waarvoor liefst 280 thuisbakkers zich hebben aangemeld om dit waar te kunnen maken. Dit alles in het kader van de actie Heel Goeree-Overflakkee bakt. Een evenement dat dit jaar alweer voor de vijfde keer op het eiland is georganiseerd. De motivatie om iets voor ouderen te kunnen betekenen past uiteraard prima in deze decembermaand. Je doet iets leuks en je doet iets goed. De oudere, soms alleenstaande en/of zich eenzaam voelende medemens staat centraal.

Door Jaap Ruizeveld

Komende week wordt duidelijk hoe succesvol de actie is verlopen, maar nu al bleek dat heel veel thuisbakkers op Goeree-Overflakkee zich graag inzetten om ouderen thuis of in de zorgcentra een feestelijk moment - met een heerlijk zelfgebakken taart - te geven. Elk jaar stijgt het aantal aanmeldingen van thuisbakkers. Begin deze week konden belangstellenden de ingrediënten voor het bakken van een voortreffelijke appeltaart ophalen bij Jouw Marktkraam in de vestigingen Middelharnis en Ouddorp.

Benodigdheden

Dat betrof een grote tas met alle benodigdheden, appeltaartmix, boter, eieren, appels, rozijnen en kaneel. Dankzij de initiatiefnemers, Adviesgroep De Vogel en Albert Heijn Ouddorp, met support van Verpak de Jong Middelharnis voor de taartdozen en Kranse Printworks Sommelsdijk en SRA Print Dirksland kon dit alles worden voorbereid en in eendrachtige samenwerking worden gerealiseerd. Laatst genoemde twee bedrijven zorgden respectievelijk voor o.a. het drukwerk, kerstgroet en verzendkaartjes en voor het ontwerp van deze actie.

Bakken maar

Afgelopen donderdag en deze vrijdag konden de thuisbakkers hun pronkstukjes al inleveren bij de kantoren van De Vogel Adviesgroep in Ouddorp en Middelharnis. Medewerkers van De Vogel Adviesgroep zullen op bijna 30 verschillende locaties op het eiland de aangeboden taarten bezorgen. Maar als men volgende week, of wellicht al dit weekeind, de eigen gebakken appeltaart aan een buurman, buurvrouw of een andere persoon zelf wil brengen is dat natuurlijk ook uitstekend. Het gaat er om dat iemand wordt opgezocht die aandacht verdient. En als de ontvanger dan het kaartje leest met de tekst: "Speciaal voor u gebakken. Eet smakelijk" en je krijgt er ook een wenskaart bij, dan kan de dag toch niet meer stuk?

Eilandbreed

Jan Peter Robijn (Adviesgroep De Vogel) startte vijf jaar geleden de actie. Het was toen het resultaat van een brainstorm in het kantoor op welke wijze je de begrippen zorg en verzekeren kon bundelen en ouderen daarmee in het zonnetje zou kunnen zetten. Solidariteit uitstralen naar deze doelgroep. Martin de Berg (Albert Heijn Ouddorp) sloot zich al in het tweede jaar aan bij de actie die, zoals gemeld, inmiddels tot een eilandbreed evenement is uitgegroeid.

Uit de krant