Afbeelding

Verkoopavond nieuwbouwproject Molenpolder Oude-Tonge

Algemeen 1.154 keer gelezen

OUDE-TONGE - Estate Invest tovert het terrein achter de Molendijk in Oude-Tonge om tot een moderne, groene woonwijk: Molenpolder. Eerder zijn de woonwensen van toekomstige bewoners al verzameld en verwerkt in het gevarieerde wijkplan, in december organiseert de projectontwikkelaar een speciale verkoopavond op donderdag 20 december.

Dingeman van Es van Estate Invest: "Molenpolder krijgt een zeer gevarieerd aanbod van eengezinswoningen, twee-onder-een-kapwoningen, vrijstaande woningen, levensloopwoningen en bouwkavels. Deze mooie mix maakt het een gevarieerde wijk. Eén van de uitgangspunten in het ontwerp was het groene, waterrijke en landelijke karakter van de omgeving terug te laten komen in het stratenplan. Een groen plein vormt het natuurlijke hart, terwijl een brede singel de wijk omzoomt."

Duurzame basis

Molenpolder is klaar voor de toekomst: de woningen zijn gasloos en hebben een warmtepomp voor verwarming in de winter en koeling in de zomer. Daarnaast omvatten de woningen nog een aantal andere slimme, duurzame toepassingen en installaties zoals drielaags-beglazing, een warmte-terugwin-systeem en een gebalanceerd ventilatiesysteem. Uniek is dat alle genoemde installaties bij de verkoopprijs inbegrepen zijn en je deze niet hoeft te huren of leasen. Naast dit basispakket kan de toekomstige bewoner uitbreiden met diverse duurzaamheidspakketten. Zelfs een energieneutrale woning is mogelijk.

Grote belangstelling

Het nieuwbouwplan heeft de look and feel van eerdere succesvolle projecten van Estate Invest, zoals De Nieuwe Gooye in Dirksland en De Oude Werf in Middelharnis. Dingeman van Es: "De stormloop op deze wijken deed ons beseffen dat ook in Oude-Tonge behoefte is aan kwalitatieve en tijdloze woningen. Het verhaal van Molenpolder gaat als een lopend vuurtje. De belangstelling is heel groot. Ik verwacht dan ook dat deze honderd woningen zijn weggelegd voor snelle beslissers."

Geen huis hetzelfde

Ook deze wijk is ontworpen door in-house architect Sebastiaan Bom. Hij vertel: "Bij Estate houden wij van variatie: elke woning in Molenpolder is uniek. Dat kan het ontwerp van de gevel zijn, maar ook de kleur van een steen of de keuze voor een dakkapel. Eigenlijk net zoals het oude centrum van het dorp, maar dan dus nieuw. De bouwstijl is tijdloos met nadruk op fraaie details: een groene wijk met identiteit en sfeer."

De verkoopavond is op donderdag 20 december in de Grutterswei, Willemstraat 14 in Oude-Tonge. Inloop vanaf 18.30 uur, start verkoop om 19.00 uur. Graag vooraf aanmelden via 0187-480400 of info@molenpolder.estate. Deze contactgegevens kunnen ook worden gebruikt om meer informatie op te vragen over het project.

Afbeelding
Afbeelding

Uit de krant