Afbeelding

Pianist Ardjoena Soerjadi in concert van Cui Orkest

Algemeen 649 keer gelezen

OUDDORP - Onder muzikale leiding van dirigent Arie Stolk geeft het Cui kamerorkest zaterdagavond 27 oktober een concert op Goeree-Overflakkee. In de kerkzaal van de Doopsgezinde Gemeente aan de Dorpstienden 3 in Ouddorp wordt met medewerking van pianist Ardjoena Soerjadi (de broer van Wibi) een indrukwekkend programma vertolkt met als thema 'Rondom Beethoven'. Ten gehore wordt gebracht de Ouverture Egmont, het pianoconcert nummer 2 en het kwintet voor piano en blazers deel 1. Daarnaast het Chanson de Matin en Chanson de Nuit van Elgar.

Door Jaap Ruizeveld

Het concert begint om 20.00 uur. De zaal is open vanaf 19.30 uur. De entreeprijs (inclusief koffie/thee) is 15 euro. Jongeren tot 16 jaar kunnen het concert gratis bijwonen. Cui Orkest is een kamerorkest met rond 25 leden. De meesten van hen zijn woonachtig op Voorne-Putten en Goeree-Overflakkee. Er zijn ook leden die van ver daarbuiten komen. Het orkest is ontstaan uit het Cui-ensemble dat werd opgericht in april 1979 in Brielle. Het eerste stuk dat zij vertolkten was van César Cui, een Russische componist, naar wie zij zich hebben vernoemd. Naast een eigen concert op Voorne-Putten wordt medewerking verleend aan culturele evenementen in de regio. De repetities van het orkest vinden, onder leiding van dirigent Arie Stolk, plaats in het muziekgebouw Achterdorp op de maandagavond in Nieuwenhoorn.

Eilandconcert
Jan Kees Prins uit Ouddorp was jarenlang Cui-voorzitter, medewerker en ondersteuner bij organisaties. Nu verzorgt hij voor dit eilandconcert op zaterdag 27 oktober in zijn woonplaats, de pr-activiteit. Hij wijst op concertpianist (en ook dirigent) Ardjoena Soerjadi (46), die in ons land, maar ook in België, Frankrijk en Italië optredens heeft verzorgd. Hij studeerde in Moskou bij pianist Vladimir Tropp en dirigent Vjateslav Tjistkakov. Hij trad op als dirigent bij concerten waarbij zijn broer Wibi Soerjadi solist was. Hij is dirigent van een aantal koren. Het Cui orkest maakt een succesvolle fase door en is blij met de komst van nieuwe leden. Versterking van de strijkersgroep is overigens een wens die men nog graag ziet ingevuld, geeft Prins aan.

Info
Reserveren kan via info@cuiorkest.nl. Informatie is te vinden op www.cuiorkest.nl.

Uit de krant