Afbeelding

Schoolschoonmakers vieren 65ste verjaardag op school

Algemeen 860 keer gelezen

STELLENDAM - 'Er zijn er twee jarig, hoera, hoera...' zongen meer dan honderd leerlingen van CBS Het Kompas vrijdag in Stellendam.

Dit ter ere van de 65-jarige verjaardag van de 'dames Jansen', onze schoolschoonmakers. Al jarenlang trouwe dienst in de school, waarbij zij dubbelhard werken. Dat betekent een dubbelschone school en daarom ook dubbelfeest. Om half elf werden ze ontvangen door de teamleden in de lerarenkamer van school.
Daarna zongen de leerlingen van de school hen toe, waarna de jarigen alle groepen bezochten en in elke groep een zelfgemaakt cadeau overhandigd kregen. Natuurlijk werden ze door de leerlingen ook even extra in het zonnetje gezet. In groep 1/2 hebben ze hun eigen cadeau opgezocht: een grote zelfgemaakte kaart met tekeningen en wensen van de leerlingen. In groep 3/4 kregen ze handenvol met wensen en een prachtige bolchrysant in een bloempot waar alle namen van de leerlingen op stonden. In groep 5/6 las een leerling een gedicht van de klas voor: 'Stofzuigen, poetsen en veel meer, dagelijks zijn jullie voor onze school in de weer'. Hierna kregen ze een tafelkleed met de namen van de leerlingen erop. Groep 7 overhandigde een tas met verhalen en 'lekkers', om van te genieten als ze 's avonds klaar zijn met het schoonmaken van de school. Groep 8 gaf een cheque goed voor een diner op school, klaargemaakt door de juf en de leerlingen. "We kijken terug op een gezellig moment en we hopen dat zij nog jarenlang onze school blijven schoonmaken!" aldus de schoolleiding.

Uit de krant