(Foto: Shutterstock)
(Foto: Shutterstock) Foto: Shutterstock

Hellecat houdt open dag

Algemeen 198 keer gelezen

HELLEVOETSLUIS - Watersportvereniging Hellecat organiseert op zaterdag 4 mei 2024 vanaf 13.00 uur een open dag. Op deze dag kunt u vrijblijvend kennismaken met verschillende watersporten.

Watersportvereniging Hellecat bestaat sinds 1978. In die tijd begon het catamaranzeilen steeds populairder te worden en groeide het aantal catzeilers flink. Het Quackstrand en het Haringvliet waren ontdekt als een perfecte gelegenheid om catamarans in het water te krijgen. De Haringvliet is de ideale plek voor watersport. Waar ander binnenwater in Nederland te kampen heeft met grote overlast van fonteinkruid is dit op het Haringvliet niet het geval. 

Wingfoilen

De Hellevoetse watersportvereniging ziet dat de belangstelling voor zeilen verandert. “Veel watersporters willen een toegankelijkere manier om op het water te zijn.” Hellecat speelt hierop in door nieuwe sporten als wingfoilen toegankelijk te maken voor een breed publiek. Wingfoilen is de nieuwe watersport die in hoog tempo erg populair wordt. Wingfoilen is een vorm van surfen, waarbij je door een vlieger (de wing) voortgedreven wordt op een surfplank. De plank zweeft daarbij zo’n 50 centimeter boven het water. De plank gaat zweven door een vleugelconstructie die onder de plank bevestigd is. Dit wordt de hydrofoil genoemd.

Zaterdag hebt u de gelegenheid deze en andere watersporten zelf te proberen. Naast het wingfoilen is er ook de mogelijkheid om te windsurfen, suppen en zeilen op catamarans of een dinghy. Wetsuits en begeleiding zijn aanwezig. 

Faciliteiten

Hellecat heeft een eigen clubgebouw met goede faciliteiten. Voor surfers, zeilers, suppers en wingfoilers die met eigen materiaal lid willen worden, is er een mogelijkheid om dit materiaal op te slaan. Daarnaast wordt, bij voldoende belangstelling, een abonnement aangeboden voor wingfoilmateriaal. Na aanschaf van een abonnement kunnen leden gebruik maken van een wingfoilset die op de club aanwezig is. Zo kun je op een toegankelijke manier je skills ontwikkelen.

Aanmelden voor de open dag kan op: https://www.survio.com/survey/d/A1J8C9F5B9U4Q9L6M. Parkeren kan bij het clubgebouw bij het Quackstrand bij Hellevoetsluis, Duinweg 11B.

Uit de krant