Afbeelding

Eilandkwis heeft wederom succes

Algemeen 1.165 keer gelezen

GOEREE-OVERFLAKKEE - Na vele verzoeken van deelnemers heeft Ladies‘ Circle ook dit jaar weer een Eilandkwis georganiseerd. Vorig jaar mochten ze 34 teams op pad sturen, dit jaar waren dat maar liefst 55 teams met in totaal zo’n 600 deelnemers.

De Eilandkwis is een kwis die gespeeld wordt met je eigen team van minimaal 8 leden op een eigen locatie voor een zelfgekozen doel. Het doel moet lokaal zijn en verbonden aan Goeree-Overflakkee. De categorieën binnen deze kwis zijn zeer divers. Van rekenvragen tot het oplossen van rebussen, maar ook het raden van lokale horeca-deuren, het benoemen van de juiste wandelpaden of het raden van bewerkte bedrijfslogo’s behoren tot de vragen.

En ook een actieve categorie wordt zeker niet overgeslagen en dat is eigenlijk de leukste. Vorig jaar mochten de teams onder andere op zoek naar voorwerpen in het Streekmuseum, moest men op zoek naar de Beer in het dorp, was het een uitdaging om de popliedjes te raden die op het draaiorgel gespeeld werden en mochten de teams nog even terug de schoolbanken in om een Cito-toets te maken in één van de lagere schoolklassen. 

Dit jaar hadden de Ladies’ enorme voorpret met het verzinnen van de actieve opdrachten: zwemmen bij de Staver voor je C-diploma, het maken van een topo-toets op de lagere school, het zoeken naar de ontbrekende halve kaart bij een ander team en het doen van een kunstje op de stuntstep. De teamleden hadden de grootste pret bij het maken van een foto in bruidskleding bij het gemeentehuis.

Vrijdagavond 22 maart was de prijsuitreiking bij De Jonge Spartaan. De prijzenpot van maar liefst 6.500,- euro is verdeeld onder de volgende goede doelen. De eerste prijs van 2000,- euro ging naar het team ‘No Goats No Glory’. Zij speelden voor een speeltoestel bij V.V. Melissant. De tweede en derde prijs gingen achtereenvolgens naar Stichting LCA en Hospice Calando. Ook de volgende doelen ontvangen een geldprijs: Cherity Re-use, GO Church, Erfgoed in de spotlight van het Streekmuseum, Bosseschool en het Parkinson Boksen van Sport4AllGO.

Uit de krant