Afbeelding
Foto: Shutterstock

CuraMare zoekt vrijwilligers in de wijk

Algemeen 386 keer gelezen

GOEREE-OVERFLAKKEE - Sinds begin dit jaar biedt CuraMare ondersteuning door vrijwilligers bij zelfstandig thuiswonende ouderen met een lichamelijke beperking. ‘Vrijwillige inzet in de wijk’ is als proef gestart voor cliënten van CuraMare Thuiszorg in Dirksland, Herkingen en Melissant. Veel ouderen hebben behoefte aan praktische hulp of zijn op zoek naar iemand om een praatje mee te maken. Voor deze hulpvragen – waarbij vrijwilligers gekoppeld worden aan een thuiswonende cliënt - zoekt CuraMare nog vrijwilligers.

“Vrijwilligers die ‘in de wijk’ werken ondersteunen ouderen om langer zelfstandig te thuis wonen. Een vrijwilliger die aan huis komt, maakt het verschil; ze zijn een extra moment van contact en helpen tegen eenzaamheid, signaleren problemen en kunnen overbelasting van mantelzorgers voorkomen”, zegt CuraMare.

“Een vrijwilliger in de wijk biedt ondersteuning en praktische hulp bij dagelijkse kleine dingen: denk aan een boodschap doen, samen de krant halen, helpen met de was of de vissenkom verschonen; Ook draagt een vrijwilliger bij aan het emotioneel welzijn: samen koffiedrinken, een praatje maken of een wandeling; Verder is er een signalerende functie: van de houdbaarheidsdatum op de melk tot signaleren van ongemak en ondersteunt en ontlast de vrijwilliger de mantelzorgers.”

Niet alle ondersteuningsvragen kunnen door vrijwilligers ingevuld worden. “Denk aan financiële of administratieve hulp, medicijnen bestellen of ophalen. De coördinator vrijwilligerswerk kan alles vertellen over de vragen die er leven in de wijk en op welke manier vrijwilligers gekoppeld worden aan cliënten.” 

Meer informatie over deze vorm van vrijwilligerswerk staat op de website van CuraMare onder de knop vrijwilligerswerk. Er kan ook direct contact opgenomen worden met Claudia de Bruine, vrijwilligers coördinator. Zij is bereikbaar op maandag, dinsdag, woensdag en donderdag via 0187 895243 / 06 225 92 663 of mail naar vrijwilligers@curamare.nl

Uit de krant