(Foto: Shutterstock)
(Foto: Shutterstock)

Schotejil blijft goed presteren in Nationale zwemcompetitie

Algemeen 233 keer gelezen

GOEREE-OVERFLAKKEE - De Schotejil zwom zaterdag 27 januari alweer de derde wedstrijd in de A-klasse van de Nationale KNZB-zwemcompetitie. In Gorinchem zwom de club met De Biesboschzwemmers uit Werkendam, De Duck uit Brielle en ZOB’66 uit Oud-Beijerland.

De Schotejil was succesvol op 100 meter rugslag bij de dames met Lyke Buscop, die op dit nummer behalve de snelste tijd (1.07.77) ook een clubrecord zwom. Later won zij nog de 100 meter schoolslag. Aisha Nobels was eveneens bij de dames goed voor de snelste tijd op 200 meter vrij. Bij de heren won Aron Paasse de 100 meter schoolslag.

Ook bij de jeugd waren er successen te vieren namens De Schotejil. Meyke van Nimwegen won bij de meisjes behalve 400 meter vrij eveneens de 100 meter schoolslag. Bij de jongens zwom Laurens Kalle op overtuigende wijze eveneens naar de volle winst op genoemde nummers. In de oudste categorie junioren won Famke Franzen zowel de 200 meter wisselslag als de 100 meter schoolslag. Bij de jongste junioren waren er zowel bij de jongens als de meisjes ereplaatsen op 100 meter vrij en 100 meter schoolslag voor Syb Boerema en Abya Buscop met voor beiden eerste plaatsen op genoemde nummers.

De gemengde estafette 4x100 meter vrij, met Rien Mackloet, Dominique Overduin, Meyke van Nimwegen en Laurens Kalle eindigde als eerste bij de jeugd. De gemengde 4x100 meter wisselslag bij de senioren werd gewonnen met Lyke Buscop, Xander Vis, Jacob Mackloet en Aisha Nobels.

Met over de gehele linie enkele tientallen persoonlijke records en in totaal evenzovele ereplaatsen scoort De Schotejil naar verwachting opnieuw erg goed in het landelijke klassement.

Uit de krant