(Foto: Shutterstock)
(Foto: Shutterstock)

Vrijwillige boomplanters gezocht voor aanleg voedselbos in Ooltgensplaat

Algemeen 372 keer gelezen

OOLTGENSPLAAT - ‘De beste tijd om een boom te planten is twintig jaar geleden. Het tweede beste moment is nu,’ aldus een Chinees gezegdeOnder dat motto roept Cornelis Mosselman van akkerbouwbedrijf BI-JOVIRA vrijwilligers op om op zaterdag 9 december met elkaar 3.308 bomen en struiken te komen planten. 

Deze plantdag moet het startschot worden voor de aanleg van een 2,5 hectare groot voedselbos. Het tweede voedselbos op Goeree-Overflakkee dat wordt aangelegd met steun van ‘Rotterdam de boer op!’ en partner energieleverancier Greenchoice.

Vrijwilligers die een handje willen helpen, zijn op zaterdag 9 december aanstaande van harte welkom om vanaf 9.30 uur deel te nemen aan de plantdag. De plantdag is van 9.30 tot 16.00 uur. “Maar een dagdeel hulp is ook heel welkom”, laat het akkerbouwbedrijf weten. “Voor een schop/spade, een warm drankje en hapje wordt gezorgd. Fijn en handig als vrijwilligers hun eigen laarzen meenemen en goede zin. Dan wordt het vast een geslaagde dag, met een mooi voedselbos als resultaat.” 

Graag vooraf even aanmelden in verband met de catering bij marga@vooruitboeren.com. BI-JOVIRA ligt op Goeree-Overflakkee aan de Altekleinsedijk 5, 3257 MA Ooltgensplaat. Bezoekers kunnen op het erf parkeren. 

Uit de krant