Orgelconcert Martin Mans in Dirksland

Artikel geplaatst op: 8-8-2018

DIRKSLAND - Op donderdag 23 augustus 2018 geeft de bekende organist Martin Mans een concert in de Hervormde Kerk in Dirksland. Het thema is: Martin Mans speelt jouw verzoek! De luisteraar wordt bij de inhoud betrokken en kan een verzoek indienen, waaruit Martin een keuze maakt. Eén onderdeel van het programma is aan de verzoeken gewijd. Verder speelt hij een improvisatie over het thema 'Trouw' en is er een meditatief moment. Er staan overigens ook klassieke werken op het programma, zoals 'Air' van Bach en de 'Toccata' Suite gotique van Boëllmann, waarbij hij het orgel zo gedetailleerd mogelijk laat horen.

Martin vierde onlangs zijn 40-jarig jubileum als kerkorganist en heeft daarvoor een cd uitgebracht die hij heeft opgenomen in Parijs: 'Concert d'Orgue à Paris'. Deze cd staat centraal tijdens de orgelconcerten in de zomer. Martin is een gepassioneerd musicus, die van ieder concert een hoogtepunt weet te maken. Hij heeft zijn muziek bovendien in vele uithoeken van de wereld gebracht. Het orgel is van oudsher een geliefd instrument, dat in deze tijd weer volop in de aandacht staat. De mogelijkheden zijn legio. "Je hebt een heel orkest tot je beschikking," zijn woorden die de organist vaak gebruikt.

Het concert start om 20.00 uur in de Hervormde Kerk, Ring 2, Dirksland. De toegang is € 10,-. Kaarten reserveren kan via www.martinmans.nl of 06-25391903. Er kunnen ook bij de ingang van de kerk kaarten worden gekocht.

Lezersactie!

Lezers van het Eilanden-Nieuws krijgen op vertoon van dit artikel aan de kassa een korting van € 2,50 en betalen € 7,50 in plaats van € 10,-. (max. 4 pers./bon) Voor online bestellingen geldt de actiecode: EIL238.


Eerdere berichten

Op ontdekking door de Kwade Hoek

8-8-2018

GOEDEREEDE - Ga deze maand op stap met een natuurgids van IVN Goeree-Overflakkee door de Kwade Hoek. Op woensdagavond in...

Slippers laten spoor achter met 'Goeree-Overflakkee'

8-8-2018

GOEREE-OVERFLAKKEE - Het assortiment van 'Goeree-Overflakkee mijn eiland!' is uitgebreid met een aantal zomerse ...

Natuur in de Delta door Jan Baks

8-8-2018

OUDDORP - Donderdagavond 16 augustus zal fotograaf Jan Baks, door middel van een mooie fotopresentatie, beelden laten zi...


Eilandelijke weersverwachting

Agenda

Foto's Goeree-Overflakkee

Heeft u een mooie, grappige of bijzondere foto gemaakt. Deel dan uw foto met andere eilanders. De foto moet natuurlijk wel gemaakt zijn op ons mooie eiland.

» Klik hier voor de foto’s.
» Upload uw foto!

Archief

Heeft u de krant onlangs gemist of zoekt u naar een editie van de afgelopen jaren, dan kunt u deze hier online inzien. Handig als u nog eens nieuws, foto's, interviews of andere artikelen wilt teruglezen. Wilt u een editie opvragen kunt u contact met ons opnemen.

Nieuwsbrief

Nieuwsbrief Eilanden Nieuws | Goeree-Overflakkee

Blijf wekelijks op de hoogte van het actuele nieuws en ontvang aantrekkelijke aanbiedingen via de e-mail!