Oplaadpalen voor fietsen zijn een aanwinst voor Goeree-Overflakkee

Artikel geplaatst op: 8-8-2018

STELLENDAM – Dertien oplaadpalen met in totaal zesentwintig stopcontacten. Met deze omvang is het oplaadpunt voor elektrische fietsen in Stellendam uniek in Nederland. De palen staan er al een paar weken, op de plaats waar voorheen het busstation was, maar woensdag 1 augustus was de dag om deze nieuwe voorziening feestelijk in gebruik te nemen.

Tekst en foto: Kees van Rixoort

Daarvoor waren vertegenwoordigers van alle betrokken partijen naar het oplaadpunt gekomen: de gemeente, de dorpsraad, leverancier Ecotap en ondernemer Breen van het belendende Wapen van Stellendam, die ook in de palen heeft geïnvesteerd.

Wethouder Daan Markwat sprak van een prachtige voorziening, die in relatief korte tijd is gerealiseerd in samenwerking met de dorpsraad van Stellendam en de bewoners van de Voorstraat. "Een schoolvoorbeeld van een succesvolle integrale aanpak", aldus de wethouder.

De voormalige busbaan is veranderd in een voetgangersgebied. Boven aan de dijk staat nu een hek, waardoor auto's er niet meer door kunnen. Dat gebeurde voor die tijd, ondanks het verbod, regelmatig. In de nieuwe situatie is het veel veiliger om als voetganger of fietser de weg over te steken en het gebied rond de oude Stellendamse haven te bezoeken.

Bewoners van de Voorstraat hebben geen last meer van geparkeerde fietsen voor de deur. Parkeren kan nu bij de oplaadpalen. Gratis opladen of bijladen is mogelijk terwijl je zelf iets drinkt of eet bij het Wapen van Stellendam en tegelijkertijd toezicht houdt op je fiets. Overigens is het ook mogelijk om telefoons op te laden of jezelf elektrisch te scheren. Je haar föhnen, of met een boormachine aan de slag gaan, kan niet.

Met de oplaadpalen krijgen berijders van elektrische fietsen extra service. Volgens wethouder Markwat is de voorziening ook een stimulans voor duurzaam vervoer. Het nieuwe punt is opgenomen in het fietsroutenetwerk, zodat ook recreanten en toeristen er veel aan hebben.

Peter Klink, voorzitter van de dorpsraad, zei tijdens de feestelijke ingebruikname zeer content te zijn met de voortvarende realisering. "Een compliment voor de snelheid waarmee dit voor elkaar is gebracht." Hij sprak van een aanwinst voor Stellendam en heel Goeree-Overflakkee.


Eerdere berichten

Op ontdekking door de Kwade Hoek

8-8-2018

GOEDEREEDE - Ga deze maand op stap met een natuurgids van IVN Goeree-Overflakkee door de Kwade Hoek. Op woensdagavond in...

Slippers laten spoor achter met 'Goeree-Overflakkee'

8-8-2018

GOEREE-OVERFLAKKEE - Het assortiment van 'Goeree-Overflakkee mijn eiland!' is uitgebreid met een aantal zomerse ...

Orgelconcert Martin Mans in Dirksland

8-8-2018

DIRKSLAND - Op donderdag 23 augustus 2018 geeft de bekende organist Martin Mans een concert in de Hervormde Kerk in Dirk...


Eilandelijke weersverwachting

Agenda

Foto's Goeree-Overflakkee

Heeft u een mooie, grappige of bijzondere foto gemaakt. Deel dan uw foto met andere eilanders. De foto moet natuurlijk wel gemaakt zijn op ons mooie eiland.

» Klik hier voor de foto’s.
» Upload uw foto!

Archief

Heeft u de krant onlangs gemist of zoekt u naar een editie van de afgelopen jaren, dan kunt u deze hier online inzien. Handig als u nog eens nieuws, foto's, interviews of andere artikelen wilt teruglezen. Wilt u een editie opvragen kunt u contact met ons opnemen.

Nieuwsbrief

Nieuwsbrief Eilanden Nieuws | Goeree-Overflakkee

Blijf wekelijks op de hoogte van het actuele nieuws en ontvang aantrekkelijke aanbiedingen via de e-mail!