Nieuwe look voor Wereld Winkel in Middelharnis

Artikel geplaatst op: 8-8-2018

MIDDELHARNIS - De Wereld Winkel heeft een metamorfose ondergaan. De winkel is door de vrijwilligers opnieuw geschilderd in een frisse witte kleur, zodat de kleurrijke producten die men in de winkel kan kopen nog mooier tot hun recht komen. De verf is geschonken door Henk Stoutjesdijk van Schilderwerken SV uit Middelharnis. Met vereende krachten is er door de vrijwilligers efficiënt een taakverdeling gemaakt, zodat de winkel op tijd weer open kon. Verdeeld over twee keer twee dagen, is de winkel leeggemaakt, zijn muren en rekken geschilderd en zijn de schappen opnieuw ingedeeld. De winkel oogt nu een stuk ruimtelijker.

Omdat de Wereld Winkel graag ruimte wil maken voor nieuwe artikelen, zijn er momenteel veel producten in de aanbieding. Bovendien krijgen klanten die op vrijdag langskomen tijdens de Diekdagen 20 procent korting op een groot deel van het assortiment (m.u.v. saleproducten).

De Wereld Winkel verkoopt originele cadeaus en (h)eerlijke levensmiddelen uit andere culturen. Producten die zijn gemaakt met respect voor mens en milieu. Omdat de producenten - zoals zilversmeden, pottenbakkers en koffieboeren - er een rechtvaardige prijs voor krijgen, kunnen ze een menswaardig bestaan opbouwen. Winkelen bij de Wereld Winkel helpt deze mensen.

De Wereld Winkel verkoopt authentieke producten met een hedendaags tintje uit ontwikkelingslanden. De makers zijn bijvoorbeeld Mexicaanse koffieboeren, Balinese houtsnijders en Thaise keramisten, Indonesische batik ververs, Nepalese wevers. Sommigen hebben een eigen bedrijfje, anderen werken in kleine fabrieken. Allemaal mensen die, zoals iedereen, recht hebben op een woning, voedsel, scholing en medische zorg. Met het inkomen dat zij verdienen door de verkoop van hun producten, kunnen zij een beter leven opbouwen. Een leven zonder armoede en met voldoende kansen op ontwikkeling.


Eerdere berichten

Op ontdekking door de Kwade Hoek

8-8-2018

GOEDEREEDE - Ga deze maand op stap met een natuurgids van IVN Goeree-Overflakkee door de Kwade Hoek. Op woensdagavond in...

Slippers laten spoor achter met 'Goeree-Overflakkee'

8-8-2018

GOEREE-OVERFLAKKEE - Het assortiment van 'Goeree-Overflakkee mijn eiland!' is uitgebreid met een aantal zomerse ...

Orgelconcert Martin Mans in Dirksland

8-8-2018

DIRKSLAND - Op donderdag 23 augustus 2018 geeft de bekende organist Martin Mans een concert in de Hervormde Kerk in Dirk...


Eilandelijke weersverwachting

Agenda

Foto's Goeree-Overflakkee

Heeft u een mooie, grappige of bijzondere foto gemaakt. Deel dan uw foto met andere eilanders. De foto moet natuurlijk wel gemaakt zijn op ons mooie eiland.

» Klik hier voor de foto’s.
» Upload uw foto!

Archief

Heeft u de krant onlangs gemist of zoekt u naar een editie van de afgelopen jaren, dan kunt u deze hier online inzien. Handig als u nog eens nieuws, foto's, interviews of andere artikelen wilt teruglezen. Wilt u een editie opvragen kunt u contact met ons opnemen.

Nieuwsbrief

Nieuwsbrief Eilanden Nieuws | Goeree-Overflakkee

Blijf wekelijks op de hoogte van het actuele nieuws en ontvang aantrekkelijke aanbiedingen via de e-mail!