AGO is al vijftig jaar de hobby van Wim Verolme

Artikel geplaatst op: 1-8-2018

SOMMELSDIJK – Tien jaar geleden had Eilanden-Nieuws groot nieuws: Wim Verolme vierde zijn veertigjarig jubileum als medewerker van AGO (Automaterialen Goeree-Overflakkee). Dat was vrij uitzonderlijk, zo'n lange tijd werken voor één bedrijf. Maar nu kan de krant de overtreffende trap melden: het vijftigjarig jubileum van Wim Verolme bij AGO. En als het aan hem ligt plakt hij er nog wel een paar jaartjes aan vast.

Tekst en foto: Kees van Rixoort

Wim Verolme, die eind dit jaar 67 jaar wordt, trad op 29 juli 1968 in dienst van AGO. Hij was 16 jaar oud en had net zijn opleiding aan de Tech afgerond. Automonteur was hij, maar via via kwam hij bij AGO terecht als magazijnhulpje. Vier personeelsleden telde het bedrijf aan de Westdijk op dat moment.

Nu zijn het er vier keer zoveel en is AGO gevestigd in een veel groter pand aan het Haveneind. Verolme kan zich met recht "een van de meubelstukken" van het bedrijf noemen na vijf decennia. Hij deed en doet er van alles: het magazijn, de balie, verkoop binnendienst, verkoop buitendienst, administratie… Vanaf 1971 kwam hij als vertegenwoordiger over de vloer bij autobedrijven, garages, transportbedrijven, agrariërs en loonbedrijven op Goeree-Overflakkee en een deel van Schouwen-Duiveland.

Meeleven

Zo bouwde Wim Verolme een enorm klantennetwerk op. Dat noemt hij ook het mooie van zijn werk. "Met mensen omgaan, dat vind ik echt leuk. Meeleven met het wel en wee van je klanten. Ik heb er de kwaliteiten, de moed, de wijsheid en de gezondheid voor gekregen. Hooguit twintig ziektedagen heb ik in die vijftig jaar moeten verzuimen. Dat is geen eigen verdienste. Ik ben er dankbaar voor", aldus de jubilaris, die maandag 30 juli een met vlaggetjes en ballonnen versierde werkplek aantrof en nog een receptie in oktober in het vooruitzicht heeft.

In vijftig jaar tijd is er natuurlijk heel veel veranderd. "Ik begon met een papiertje en een carbonnetje", blikt Verolme terug. "Nu is alles geautomatiseerd, ook de bijbestellingen." Daarnaast zijn de onderdelen en producten die AGO verkoopt in de loop der tijd veranderd. De jubilaris spreekt met enige weemoed over de accessoires die jaren geleden nog veelvuldig over de toonbank gingen: chroompijpjes, stuurhoesjes, radio's…

Wat ook veranderd is, is het assortiment. Toen Verolme bij AGO begon, verkocht het bedrijf alleen automaterialen. Daar kwamen later 'industriële producten' bij als hefbruggen, balanceerapparaten en hogedrukreinigers, waterzuigers, gereedschappen, lagers en elektromotoren. Het klantenbestand kreeg daardoor veel meer variatie en omvat nu ook tal van grote bedrijven, maar bijvoorbeeld ook bakkers, slagers, hotels en vissersbedrijven. Nee moeten verkopen, dat heeft Verolme maar heel weinig meegemaakt in al die jaren.

Wim Verolme is als bijna 67-jarige al AOW'er, maar hij moet er niet aan denken om een punt achter zijn langdurige carrière te zetten. "Thuis zitten, dat is niets voor mij", zegt hij. "Bovendien is AGO altijd mijn grote hobby geweest. Ik zou al die persoonlijke contacten echt enorm missen. Daarom hoop ik nog enkele jaren door te gaan." De klanten zullen het prettig vinden, evenals de kring van collega's, die voor Verolme voelt als een familie en die hij graag als vraagbaak blijft dienen.


Eerdere berichten

Op ontdekking door de Kwade Hoek

8-8-2018

GOEDEREEDE - Ga deze maand op stap met een natuurgids van IVN Goeree-Overflakkee door de Kwade Hoek. Op woensdagavond in...

Slippers laten spoor achter met 'Goeree-Overflakkee'

8-8-2018

GOEREE-OVERFLAKKEE - Het assortiment van 'Goeree-Overflakkee mijn eiland!' is uitgebreid met een aantal zomerse ...

Orgelconcert Martin Mans in Dirksland

8-8-2018

DIRKSLAND - Op donderdag 23 augustus 2018 geeft de bekende organist Martin Mans een concert in de Hervormde Kerk in Dirk...


Eilandelijke weersverwachting

Agenda

Foto's Goeree-Overflakkee

Heeft u een mooie, grappige of bijzondere foto gemaakt. Deel dan uw foto met andere eilanders. De foto moet natuurlijk wel gemaakt zijn op ons mooie eiland.

» Klik hier voor de foto’s.
» Upload uw foto!

Archief

Heeft u de krant onlangs gemist of zoekt u naar een editie van de afgelopen jaren, dan kunt u deze hier online inzien. Handig als u nog eens nieuws, foto's, interviews of andere artikelen wilt teruglezen. Wilt u een editie opvragen kunt u contact met ons opnemen.

Nieuwsbrief

Nieuwsbrief Eilanden Nieuws | Goeree-Overflakkee

Blijf wekelijks op de hoogte van het actuele nieuws en ontvang aantrekkelijke aanbiedingen via de e-mail!