Flakkeese broers veroveren Benelux met Ideapaint

Artikel geplaatst op: 17-7-2018

MIDDELHARNIS - Twee nuchtere Flakkeese broers leveren producten aan Microsoft, Converse, Ahold, Randstad, Coca Cola en Über. Jos en Gert-Jan van der Welle vertellen over hun bedrijf Well-E: "Ideapaint is ons paard van Troje, daarmee komen we overal binnen. Het is speciale verf waarmee muren en deuren kunnen worden omgetoverd tot metersgrote whiteboards. Wij bieden ruimte voor ideeën."

Tekst en foto: Martijn de Bonte

Het verhaal van de jonge onderneming begint in het onderwijs. Gert-Jan geeft op de Bosseschool les aan groep 8 en is binnen de school actief als ICT'er. Hij geeft daarnaast workshops in het gebruik van SMART boards. Eerst op basisscholen, maar later ook op universiteiten en bij bedrijven zoals Shell. De mensen van de organisaties waar hij workshops verzorgt vragen op een gegeven moment of hij ook niet zelf de producten kan leveren. Hij maakt de sprong in het diepe en wordt fulltime ondernemer. Naast de workshops start hij met de verkoop en installatie van SMART Boards.

Kansen zien

Op een gegeven moment vraagt iemand aan hem: Wat als ik nu ook nog ouderwets wil schrijven in plaats van alles digitaal? Na wat Googlen komt hij terecht op een Amerikaans bedrijf dat zogenaamde whiteboardcoating verkoopt. Dat heeft als voordeel dat er geen los bord aan de muur hangt, maar de hele muur één groot whiteboard wordt. Dat ziet er strakker uit en kan in iedere gewenste maat worden uitgevoerd. Gert-Jan ziet kansen als hij leest dat het dealerschap voor de Benelux nog vrij is.

Daar komt zijn broer Jos in beeld. Die ziet veel potentie in het product en gaat aan de slag met de verkoop. Zijn eerste doelgroep zijn architecten, omdat die verantwoordelijk zijn voor de inrichting van veel bedrijfspanden. Hij stuurt een e-mail naar een groot Rotterdams architectenbureau. Na het sturen van een sample rolt er een dag later een order binnen voor het hoofdkantoor van Converse, vooral bekend van de tijdloze All Stars sneakers. Daar maken de glazen wanden plaats voor wanden met Ideapaint. Zelfs de kastdeuren worden voorzien van de whiteboardverf.

Daarna gaat het balletje rollen. Bij steeds meer grote merken kan er op de muren worden geschreven. De reden waarom Ideapaint het zo goed doet? Er zijn meer aanbieders van whiteboardverf, maar Ideapaint was de uitvinder van het product en levert volgens de broers de beste kwaliteit en heeft als voordeel dat er geen naden te zien zoals bij sommige andere merken.

Zaken tijdens diner

Gert-Jan: "Ik ben ervan overtuigd dat de ruimte iets met je doet. Je krijgt meer ideeën als je een hele ruimte vol kunt schrijven dan dat je alles op een klein bord moet zetten." Ook in België en Luxemburg krijgt het Flakkeese bedrijf voet aan de grond. Jos: "We leren iedere dag. Wist je bijvoorbeeld dat ze in België vaak zaken doen tijdens een etentje. Dan zeggen ze tussen twee happen door: Doe er maar twee."

"We gaan verder groeien de komende jaren," zeggen de broers vol overtuiging. Gert-Jan stellig: "Ons doel is om mensen te helpen om impact te maken. We willen gedachteleider worden op het gebied van samenwerkingsoplossingen. En dat beperkt zich niet tot de Benelux."

Werken in de skilift

De broers zijn niet van een negen tot vijf baan. Jos vertelt dat hij afgelopen winter in de skilift zat toen een klant belde. "Dat vind ik niet erg hoor, ik help ze graag." Het werkt ook andersom. Achter in zijn auto ligt een surfplank. Als het hard waait ga ik gerust een middagje surfen, dan ga ik 's avonds wel weer verder met werken. Gert-Jan: "Volgens mij moet je loslaten hoe, wanneer en waar iemand zijn of haar werk doet. Je moet mensen medeverantwoordelijk maken en zorgen dat de 'life-workbalance' goed is. Dan zijn mensen veel productiever en gelukkiger."

Als de enthousiaste ondernemers op de foto gaan vragen ze zichzelf af of ze wel formeel genoeg gekleed zijn. "Maar wij zijn niet van de grote pakkenshow. Dit past beter bij ons en werkt ontwapenend. De meeste mensen vinden het een verademing als je gewoon jezelf bent."

www.well-e.nl


Eerdere berichten

Op ontdekking door de Kwade Hoek

8-8-2018

GOEDEREEDE - Ga deze maand op stap met een natuurgids van IVN Goeree-Overflakkee door de Kwade Hoek. Op woensdagavond in...

Slippers laten spoor achter met 'Goeree-Overflakkee'

8-8-2018

GOEREE-OVERFLAKKEE - Het assortiment van 'Goeree-Overflakkee mijn eiland!' is uitgebreid met een aantal zomerse ...

Orgelconcert Martin Mans in Dirksland

8-8-2018

DIRKSLAND - Op donderdag 23 augustus 2018 geeft de bekende organist Martin Mans een concert in de Hervormde Kerk in Dirk...


Eilandelijke weersverwachting

Agenda

Foto's Goeree-Overflakkee

Heeft u een mooie, grappige of bijzondere foto gemaakt. Deel dan uw foto met andere eilanders. De foto moet natuurlijk wel gemaakt zijn op ons mooie eiland.

» Klik hier voor de foto’s.
» Upload uw foto!

Archief

Heeft u de krant onlangs gemist of zoekt u naar een editie van de afgelopen jaren, dan kunt u deze hier online inzien. Handig als u nog eens nieuws, foto's, interviews of andere artikelen wilt teruglezen. Wilt u een editie opvragen kunt u contact met ons opnemen.

Nieuwsbrief

Nieuwsbrief Eilanden Nieuws | Goeree-Overflakkee

Blijf wekelijks op de hoogte van het actuele nieuws en ontvang aantrekkelijke aanbiedingen via de e-mail!