PostNL verwijdert 17 brievenbussen op het eiland

Artikel geplaatst op: 12-7-2018

GOEREE-OVERFLAKKEE - In Nederland wordt er steeds minder post verstuurd, dat is de reden dat PostNL in heel Nederland het aantal brievenbussen aanpast. Op het eiland gaan er 17 brievenbussen verdwijnen deze zomer. Na de aanpassingen zijn er nog 45 brievenbussen over. Er komt één nieuwe brievenbus bij op Goeree-Overflakkee, die wordt geplaatst bij Port Zelande.

Er zijn twee plaatsen op het eiland met maar één brievenbus, dat zijn Herkingen en Stad aan 't Haringvliet. In alle andere kernen zijn er meerdere brievenbussen. Bij het bepalen van de locaties is rekening gehouden met de afstandseis voor brievenbussen die de Postwet voorschrijft. Daarnaast is er gekeken of brievenbussen voor iedereen bereikbaar blijven. Ook voor mensen die wat minder goed ter been zijn. Brievenbussen bij ziekenhuizen en zorginstellingen blijven om die reden dan ook staan. Ook het aantal verlaagde brievenbussen blijft ongewijzigd.

Als een brievenbus vervalt, wordt dit minimaal drie weken van tevoren op de betreffende brievenbus zelf aangegeven. Bewoners ontvangen op het huisadres een brief met informatie over de veranderingen. Informatie is ook te vinden op postnl.nl/brievenbus. De locatiewijzer op deze pagina helpt bij het vinden van de dichtstbijzijnde brievenbus.

Lijst

De volgende brievenbussen gaan verdwijnen. Den Bommel: Kranendijk en Molendijk. Dirksland: Oranjelaan. Goedereede: Hoofdpoortstraat. Melissant: Julianaweg. Middelharnis: Kaai en Oosthavendijk. Nieuwe-Tonge: Ds. van Baerlestraat. Ooltgensplaat: Van Weelstraat. Ouddorp: Duinkerkerweg, Steenkreek, Oude Nieuwlandseweg, Kabbelaarsbank, Port Zelande. Sommelsdijk: Koningin Julianaweg en Lijster. Stellendam: Zuiderdiepstraatweg.


Eerdere berichten

Flakkeese broers veroveren Benelux met Ideapaint

17-7-2018

MIDDELHARNIS - Twee nuchtere Flakkeese broers leveren producten aan Microsoft, Converse, Ahold, Randstad, Coca Cola en &...

Oppositiepartijen geven signalen voor aanpak van zorgaspecten

17-7-2018

GOEREE-OVERFLAKKEE – Van de oppositiepartijen in de gemeenteraad hielden ChristenUnie, PvdA en EVV een beschouwing...

Drie branden door droogte

17-7-2018

OOLTGENSPLAAT - Op het eiland zijn opnieuw branden ontstaan door de aanhoudende droogte. Bij Ooltgensplaat ontstond er m...


Eilandelijke weersverwachting

Agenda

Foto's Goeree-Overflakkee

Heeft u een mooie, grappige of bijzondere foto gemaakt. Deel dan uw foto met andere eilanders. De foto moet natuurlijk wel gemaakt zijn op ons mooie eiland.

» Klik hier voor de foto’s.
» Upload uw foto!

Archief

Heeft u de krant onlangs gemist of zoekt u naar een editie van de afgelopen jaren, dan kunt u deze hier online inzien. Handig als u nog eens nieuws, foto's, interviews of andere artikelen wilt teruglezen. Wilt u een editie opvragen kunt u contact met ons opnemen.

Nieuwsbrief

Nieuwsbrief Eilanden Nieuws | Goeree-Overflakkee

Blijf wekelijks op de hoogte van het actuele nieuws en ontvang aantrekkelijke aanbiedingen via de e-mail!