Natuur Slikken in brand

Artikel geplaatst op: 11-7-2018

MELISSANT - Afgelopen maandagavond ontstond er rond halve zeven brand in het natuurgebied de Slikken van Flakkee. Het blussen van de brand was ingewikkeld omdat de sloten in het gebied nagenoeg droog stonden, dus reden er brandweerwagens heen en weer om bluswater te halen. Tegelijkertijd werd er een lange leiding aangelegd om water aan te voeren, maar die is uiteindelijk niet gebruikt. Met het blote oog was de brand nauwelijks zichtbaar, want de brand ontwikkelde zich onder de grond. Door middel van een helikopter met een infraroodcamera die de hitte kan meten, werd de brand in de gaten gehouden. Na ongeveer twee uur blussen was de brand onder controle, de brand woedde in een gebied van 170 bij 70 meter. (Foto: FlakkeeNieuws – Nico van der Weide)


Eerdere berichten

Flakkeese broers veroveren Benelux met Ideapaint

17-7-2018

MIDDELHARNIS - Twee nuchtere Flakkeese broers leveren producten aan Microsoft, Converse, Ahold, Randstad, Coca Cola en &...

Oppositiepartijen geven signalen voor aanpak van zorgaspecten

17-7-2018

GOEREE-OVERFLAKKEE – Van de oppositiepartijen in de gemeenteraad hielden ChristenUnie, PvdA en EVV een beschouwing...

Drie branden door droogte

17-7-2018

OOLTGENSPLAAT - Op het eiland zijn opnieuw branden ontstaan door de aanhoudende droogte. Bij Ooltgensplaat ontstond er m...


Eilandelijke weersverwachting

Agenda

Foto's Goeree-Overflakkee

Heeft u een mooie, grappige of bijzondere foto gemaakt. Deel dan uw foto met andere eilanders. De foto moet natuurlijk wel gemaakt zijn op ons mooie eiland.

» Klik hier voor de foto’s.
» Upload uw foto!

Archief

Heeft u de krant onlangs gemist of zoekt u naar een editie van de afgelopen jaren, dan kunt u deze hier online inzien. Handig als u nog eens nieuws, foto's, interviews of andere artikelen wilt teruglezen. Wilt u een editie opvragen kunt u contact met ons opnemen.

Nieuwsbrief

Nieuwsbrief Eilanden Nieuws | Goeree-Overflakkee

Blijf wekelijks op de hoogte van het actuele nieuws en ontvang aantrekkelijke aanbiedingen via de e-mail!