Nieuw evenement 'Goeree op Wielen'

Artikel geplaatst op: 11-7-2018

GOEDEREEDE – Dinsdag 17 juli – in de eerste week van de schoolvakantie - zal een deel van de kop van het eiland in het teken staan van 'bewegen op wielen'. Een nieuw laagdrempelig evenement waarvan de initiatiefnemers hopen dat het een vervolg zal krijgen, "want bewegen is goed voor iedereen".

Door: Adri van der Laan

Elza Feller, beheerder van SRGO locatie Oostdam, Vincent Keijmel van SRGO Dorpstienden en Dennis Zwarts van Sportteam GO vormen het team dat het initiatief heeft genomen voor 'Goeree op Wielen'. Elza vertelt dat Oostdam, in tegenstelling tot de meeste andere verenigingsgebouwen op het eiland, geen sportaccommodatie heeft. Toch vindt ze sport en bewegen heel belangrijk en daarom is ze op het idee gekomen om een 'beweeg-evenement' in Goedereede te organiseren. Samen met Dennis en Vincent heeft ze een uniek programma opgesteld voor dinsdagavond 17 juli. De start van de programmaonderdelen is Oostdam aan de Jongkoenstraat, maar een groot deel van de activiteiten zal zich afspelen op Goedereede-Havenhoofd, waar verschillende sportieve activiteiten zullen plaatsvinden.

De initiatiefnemers zijn enthousiast over 'Goeree op Wielen', dat uit drie onderdelen bestaat. De activiteiten zijn laagdrempelig van opzet. Zodat er voor heel jong en heel oud wel iets te doen valt. Hierbij is het de bedoeling dat de deelnemers zoveel mogelijk gebruik maken van zelf meegebrachte wielen. Zo kan men deelnemen aan een foto-puzzeltocht door Goedereede, waarvan het vertrek is tussen 18.30 en 20.00 uur. "Dit is een activiteit die heel geschikt is voor bijvoorbeeld mensen in een rolstoel of voor ouders met kinderen in een buggy of wandelwagen", legt Elza uit. Zowel start- als eindpunt zal in Oostdam zijn.

Zelf meegebrachte wielen

Een ander onderdeel is een tocht waarbij van 'zelf meegebrachte wielen' nog meer sprake is. Dit is een tocht voor skaters, rolschaatsers, skeelers, steppers, maar ook voor kinderfietsen. Auto's, segway's en cyboards zijn niet toegestaan. Deze tocht van 5 km gaat naar Goedereede-Havenhoofd. Daar is in nauwe samenwerking met Buurtvereniging 't Hôôd een actief programma opgezet. Bij deze tocht is een helm verplicht, deze kan als het nodig is gratis geleend worden bij de start om 18.30 uur in Oostdam. Op het Havenhoofd is op het terrein langs de haven een gezellig terras ingericht. Maar er is ook een springkussen en men kan deelnemen aan verschillende sportieve activiteiten. In samenwerking met 't Wapen van Stellendam zijn er bootjes beschikbaar, waarmee men gratis kan varen in de haven en over een stukje van het Zuiderdiep. Het belooft een gezellige gebeurtenis te worden op 't Hôôd, zo verwachten de organisatoren. De organisatoren gaan er vanuit dat zij die 'op wielen' naar het Havenhoofd komen ook schoenen meenemen voor de activiteiten.

Fietstocht

Verder is er voor die avond een fietstocht uitgezet van 25 kilometer. Deze tocht, die start om 18.30 uur bij Oostdam, maakt een rondje over de Kop van Goeree. Vanwege de verwachte recreatiedrukte wordt het centrum van Ouddorp niet aangedaan, maar zal de tocht door de mooie natuur rond Ouddorp en Goedereede gaan. Onderweg kan men even uitrusten en deelnemen aan de georganiseerde activiteiten op Goedereede-Havenhoofd.

Omdat de organisatoren van het evenement het 'in beweging brengen van mensen' heel belangrijk vinden, is 'Goeree op Wielen' heel laagdrempelig opgezet. Mensen van Goeree en van andere plaatsen van het eiland en natuurlijk de recreanten zijn allen van harte welkom, "want sport is voor iedereen". Bij succes zal er zeker later een herhaling van 'Goeree op Wielen komen'.Opgeven is niet nodig en deelname is gratis. De organisatoren benadrukken dat 'Goeree op Wielen' niet georganiseerd kon worden zonder de medewerking van SRGO Oostdam, Buurtvereniging 't Hôôd en de gemeente Goeree-Overflakkee.

Als de weersomstandigheden ongunstig zijn, wordt er uitgeweken naar dinsdag 24 juli.


Eerdere berichten

Flakkeese broers veroveren Benelux met Ideapaint

17-7-2018

MIDDELHARNIS - Twee nuchtere Flakkeese broers leveren producten aan Microsoft, Converse, Ahold, Randstad, Coca Cola en &...

Oppositiepartijen geven signalen voor aanpak van zorgaspecten

17-7-2018

GOEREE-OVERFLAKKEE – Van de oppositiepartijen in de gemeenteraad hielden ChristenUnie, PvdA en EVV een beschouwing...

Drie branden door droogte

17-7-2018

OOLTGENSPLAAT - Op het eiland zijn opnieuw branden ontstaan door de aanhoudende droogte. Bij Ooltgensplaat ontstond er m...


Eilandelijke weersverwachting

Agenda

Foto's Goeree-Overflakkee

Heeft u een mooie, grappige of bijzondere foto gemaakt. Deel dan uw foto met andere eilanders. De foto moet natuurlijk wel gemaakt zijn op ons mooie eiland.

» Klik hier voor de foto’s.
» Upload uw foto!

Archief

Heeft u de krant onlangs gemist of zoekt u naar een editie van de afgelopen jaren, dan kunt u deze hier online inzien. Handig als u nog eens nieuws, foto's, interviews of andere artikelen wilt teruglezen. Wilt u een editie opvragen kunt u contact met ons opnemen.

Nieuwsbrief

Nieuwsbrief Eilanden Nieuws | Goeree-Overflakkee

Blijf wekelijks op de hoogte van het actuele nieuws en ontvang aantrekkelijke aanbiedingen via de e-mail!