Natuur in de Delta

Artikel geplaatst op: 11-7-2018

OUDDORP - Op donderdagavond 19 juli zal Jan Baks, door middel van een mooie fotopresentatie, beelden laten zien over de natuur in de Delta. Hij neemt u mee op een virtuele vaartocht via de Biesbosch naar het Haringvliet, richting de zee.

"Onderweg komen we langs het eiland Tiengemeten, de Slijkplaat, de Scheelhoek en passeren we de Haringvlietsluizen. Buitengaats zien we het Quackjeswater, de duinen, de Kwade Hoek en de Voordelta. Zoals u waarschijnlijk wel weet, gaan in september de Haringvlietsluizen op een kier. Welke veranderen brengt dat te weeg in de omliggende natuurgebieden? En wat is er bekend over de plannen aan de noordrand van het Haringvliet, het zogeheten Droomfonds? We komen op onze route heel veel vogels tegen, onder andere ijsvogels, zwanen, zilverreigers, de grote stern en de blauwborst. In de duinen kijken we naar de planten die daar groeien en in de Voordelta bezoeken we de zeehonden", aldus de organisatie. Na de pauze is er een serie met muziek over de bloeiende duinen van Goeree.

Houdt u van de natuur en wilt u graag hierover geïnformeerd worden, dan wordt deze avond van harte aanbevolen. De presentatie begint om 20.00 uur. De Overkant is open vanaf 19.30 uur. Een kaartje kost € 6,50 en is inclusief een kopje koffie of thee voor aanvang. Kaartverkoop via VVV Ouddorp, telefoon: 0187-681789.Kijk ook op www.janbaks.nl voor foto's over Goeree-Overflakkee.


Eerdere berichten

Flakkeese broers veroveren Benelux met Ideapaint

17-7-2018

MIDDELHARNIS - Twee nuchtere Flakkeese broers leveren producten aan Microsoft, Converse, Ahold, Randstad, Coca Cola en &...

Oppositiepartijen geven signalen voor aanpak van zorgaspecten

17-7-2018

GOEREE-OVERFLAKKEE – Van de oppositiepartijen in de gemeenteraad hielden ChristenUnie, PvdA en EVV een beschouwing...

Drie branden door droogte

17-7-2018

OOLTGENSPLAAT - Op het eiland zijn opnieuw branden ontstaan door de aanhoudende droogte. Bij Ooltgensplaat ontstond er m...


Eilandelijke weersverwachting

Agenda

Foto's Goeree-Overflakkee

Heeft u een mooie, grappige of bijzondere foto gemaakt. Deel dan uw foto met andere eilanders. De foto moet natuurlijk wel gemaakt zijn op ons mooie eiland.

» Klik hier voor de foto’s.
» Upload uw foto!

Archief

Heeft u de krant onlangs gemist of zoekt u naar een editie van de afgelopen jaren, dan kunt u deze hier online inzien. Handig als u nog eens nieuws, foto's, interviews of andere artikelen wilt teruglezen. Wilt u een editie opvragen kunt u contact met ons opnemen.

Nieuwsbrief

Nieuwsbrief Eilanden Nieuws | Goeree-Overflakkee

Blijf wekelijks op de hoogte van het actuele nieuws en ontvang aantrekkelijke aanbiedingen via de e-mail!