none

Plantenbakken voor 'soepele' buurtbewoners

Artikel geplaatst op: 11-7-2018

MIDDELHARNIS - Al bijna een jaar lang wordt er gebouwd om het 'gat' in de winkeldijk op te vullen. Als alles volgens plan verloopt, wordt het project in oktober opgeleverd. De samenwerking tussen de bouwers en de buurtbewoners verloopt goed. Als dank voor de medewerking sponsort De Kok Bouwgroep plantenbakken voor de wijk. Bewoner Alize Mulder en voorman Kees Overbeeke vertellen er meer over.

Door Martijn de Bonte

Het is een uitdagende klus. Bouwen tegen een dijk aan, tussen twee bestaande gebouwen in en dat allemaal in een gebied waar veel mensen wonen en winkelen. De voorman vertelt dat het vooral lastig is dat er weinig plek is om materialen op te slaan. Gelukkig kunnen we in overleg met de gemeente en buurtbewoners een aantal parkeerplaatsen gebruiken. Iedere werkdag zijn er tussen de 20 en 25 werklui bezig om 11 appartementen, een winkel en een parkeergarage te realiseren. De Kok Bouwgroep heeft drie vestigingen in Brabant met in totaal 170 personeelsleden, de medewerkers komen uit Brabant, Zeeland en ook Goeree-Overflakkee.

Het 'gat' in de bebouwing ontstond door een grote brand in mei 2015. De bouw gebeurt in opdracht van projectontwikkelaar Estate Invest. Het linkergedeelte vanaf de dijk, dat nog minder ver is, wordt in opdracht van een andere opdrachtgever gedaan, daarvoor doet De Kok Bouwgroep alleen de ruwbouw.

Het is een project dat de aandacht trekt. Regelmatig staan er mensen vanaf D'n Diek te kijken naar de werkzaamheden. En er komt iedere dag een oudere man een praatje maken, vertelt Overbeeke. Het is onvermijdelijk dat de bouw voor overlast zorgt voor de mensen in de buurt. Zo wordt er regelmatig gevraagd aan de mensen in de buurt om hun auto verderop te parkeren, zodat er ruimte is voor een kraan. Overbeeke: "Dat gaat eigenlijk altijd goed. De mensen werken echt met ons mee." Alize Mulder, die aan de Singelkade woont, vertelt dat het naast de wegafsluitingen ook regelmatig stoffig is door de werkzaamheden.

Dus trok ze de stoute schoenen aan en vroeg aan de uitvoerder of het bouwbedrijf plantenbakken wilde sponsoren voor haar buurt. Zo gezegd, zo gedaan. Dus nu fleuren felgekleurde geraniums de wijk op. "Leuk voor in de krant," aldus de enthousiaste buurtbewoner. "Dit is positief nieuws."


Eerdere berichten

Flakkeese broers veroveren Benelux met Ideapaint

17-7-2018

MIDDELHARNIS - Twee nuchtere Flakkeese broers leveren producten aan Microsoft, Converse, Ahold, Randstad, Coca Cola en &...

Oppositiepartijen geven signalen voor aanpak van zorgaspecten

17-7-2018

GOEREE-OVERFLAKKEE – Van de oppositiepartijen in de gemeenteraad hielden ChristenUnie, PvdA en EVV een beschouwing...

Drie branden door droogte

17-7-2018

OOLTGENSPLAAT - Op het eiland zijn opnieuw branden ontstaan door de aanhoudende droogte. Bij Ooltgensplaat ontstond er m...


Eilandelijke weersverwachting

Agenda

Foto's Goeree-Overflakkee

Heeft u een mooie, grappige of bijzondere foto gemaakt. Deel dan uw foto met andere eilanders. De foto moet natuurlijk wel gemaakt zijn op ons mooie eiland.

» Klik hier voor de foto’s.
» Upload uw foto!

Archief

Heeft u de krant onlangs gemist of zoekt u naar een editie van de afgelopen jaren, dan kunt u deze hier online inzien. Handig als u nog eens nieuws, foto's, interviews of andere artikelen wilt teruglezen. Wilt u een editie opvragen kunt u contact met ons opnemen.

Nieuwsbrief

Nieuwsbrief Eilanden Nieuws | Goeree-Overflakkee

Blijf wekelijks op de hoogte van het actuele nieuws en ontvang aantrekkelijke aanbiedingen via de e-mail!