'Fiets mee over-Flakkee' tijdens de Flakkeese Molendag

Artikel geplaatst op: 3-7-2018

NIEUWE-TONGE - Op zaterdag 14 juli is het de Flakkeese Molendag. Rond dit thema wil Ons Dorpshuis die dag een fietstocht uitzetten met behulp van de knooppuntenkaart van Goeree-Overflakkee.

Het idee is om rond 9 uur te verzamelen in Ons Dorpshuis, waar koffie met een kruukplaetje klaar staan. Daar worden dan de routes uitgedeeld.Het eerste gedeelte zal over Oost Flakkee gaan en dan weer terug leiden naar Ons Dorpshuis.Daar zal een lunchbuffet klaar staan met natuurlijk een Flakkeese bolus, broodjes ham/kaas en melk en koffie/thee. Dan kan men kiezen voor een tweede ronde die richting Herkingen, Dirksland en Middelharnis gaat.De molens zullen deze dag open zijn en daarnaast leidt de route over de mooiste plekjes van Flakkee.De tocht kan op eigen tempo gefietst worden en gelukkig zijn er onderweg voldoende rustpunten om even lekker te zitten en uit te rusten en van het mooie uitzicht te genieten. En daarbij kunt u natuurlijk niet om die mooie molens heen deze dag.Men vraagt van de deelnemers € 10,00 p.p voor de koffie en de lunch en een flesje water voor onderweg en een gedeelte sponsoring.Stichting Ons Dorpshuis vond het leuk om aan deze fietstocht een sponsordoel te hangen.Ze hebben gekozen voor woongroep 54 van 't Getij in Oude-Tonge. Zij willen graag groene brievenbussen aanschaffen om de post persoonlijk bij de voordeuren van de cliënten uit te kunnen delen.(Ei)landelijke doelen worden al vaak gesponsord en daar merken de mensen zelf vaak niet zo veel van. Vandaar dat gekozen is voor een sponsordoel wat gelijk de bewoners van deze groep ten goede komt. 20% van de opbrengst van deze fietstocht zal aan dit doel gegeven worden. Deelname is voor eigen risico. Opgeven kan tot woensdag 11 juli opgeven via info@onsdorpshuisnieuwetonge.nl of bij Ciska Koole: tel.nr.: 06-22083036.


Eerdere berichten

Op ontdekking door de Kwade Hoek

8-8-2018

GOEDEREEDE - Ga deze maand op stap met een natuurgids van IVN Goeree-Overflakkee door de Kwade Hoek. Op woensdagavond in...

Slippers laten spoor achter met 'Goeree-Overflakkee'

8-8-2018

GOEREE-OVERFLAKKEE - Het assortiment van 'Goeree-Overflakkee mijn eiland!' is uitgebreid met een aantal zomerse ...

Orgelconcert Martin Mans in Dirksland

8-8-2018

DIRKSLAND - Op donderdag 23 augustus 2018 geeft de bekende organist Martin Mans een concert in de Hervormde Kerk in Dirk...


Eilandelijke weersverwachting

Agenda

Foto's Goeree-Overflakkee

Heeft u een mooie, grappige of bijzondere foto gemaakt. Deel dan uw foto met andere eilanders. De foto moet natuurlijk wel gemaakt zijn op ons mooie eiland.

» Klik hier voor de foto’s.
» Upload uw foto!

Archief

Heeft u de krant onlangs gemist of zoekt u naar een editie van de afgelopen jaren, dan kunt u deze hier online inzien. Handig als u nog eens nieuws, foto's, interviews of andere artikelen wilt teruglezen. Wilt u een editie opvragen kunt u contact met ons opnemen.

Nieuwsbrief

Nieuwsbrief Eilanden Nieuws | Goeree-Overflakkee

Blijf wekelijks op de hoogte van het actuele nieuws en ontvang aantrekkelijke aanbiedingen via de e-mail!