Wie doet mee met de Muskathlon in Tanzania?

Artikel geplaatst op: 3-7-2018

GOEREE-OVERFLAKKEE - Overweeg jij om in oktober 2019 de Muskathlon in Tanzania te gaan lopen of fietsen? Dan ben je op donderdagavond 12 juli meer dan welkom bij WebNL creative studios in Stellendam! Vanaf 18.00 uur vindt hier de Muskathlonavond plaats: een informatieve avond voor iedereen die overweegt om mee te doen. De afstanden zijn 21 km, 42 km en 60 km.

Tijdens deze avond wordt door Tiemen Westerduin uitgelegd hoe een Muskathlon in zijn werk gaat, hoe een reisschema eruit ziet en wat deelnemers kunnen doen aan sponsoring. De opbrengst gaat naar Compassion, een internationale christelijke organisatie die projecten in diverse landen heeft opgezet om daar de armoede tegen te gaan. Dankzij deze projecten krijgen kinderen in armoede de kans op een toekomst, doordat zij naar school kunnen en zichzelf kunnen ontwikkelen. Compassion heeft in Tanzania 423 projecten lopen, waaraan 89.973 kinderen deelnemen!

Tijdens de reis kijken de deelnemers armoede recht in het gezicht. "Je bezoekt bijvoorbeeld een sloppenwijk of steengroeve. Ook ga je langs bij een van de projecten van Compassion. Daarmee breng je hoop op plekken die door velen zijn vergeten en geef je een stem aan kinderen die leven in extreme armoede. Dat maakt de Muskathlon een grensverleggende ervaring!"

Pieter Struik (WebNL): "Ik vind het geweldig dat ik me met zo veel lopers en fietsers mag inzetten voor mensen in armoede. Het zal zwaar worden in Tanzania. Met een veel warmer klimaat en andere omstandigheden dan in Nederland, wordt de marathon een hele uitdaging. Maar met de opbrengst kunnen we veel kinderen, moeders en baby's helpen. Dat is toch geweldig? Graag inspireren we zoveel mogelijk mensen om mee te doen. Des te hoger de opbrengst, des te meer mensen in armoede we met elkaar kunnen helpen!"

Aanmelden

Ook een Muskathlon lopen? Wees welkom bij WebNL om meer te horen over dit mooie project (Deltageul 101, Stellendam). Tijdens de Muskathlonavond serveert WebNL lekkere verse frietjes! Stuur om aan te melden voor de bijeenkomst een bericht naar shannon@webnl.nl.


Eerdere berichten

Flakkeese broers veroveren Benelux met Ideapaint

17-7-2018

MIDDELHARNIS - Twee nuchtere Flakkeese broers leveren producten aan Microsoft, Converse, Ahold, Randstad, Coca Cola en &...

Oppositiepartijen geven signalen voor aanpak van zorgaspecten

17-7-2018

GOEREE-OVERFLAKKEE – Van de oppositiepartijen in de gemeenteraad hielden ChristenUnie, PvdA en EVV een beschouwing...

Drie branden door droogte

17-7-2018

OOLTGENSPLAAT - Op het eiland zijn opnieuw branden ontstaan door de aanhoudende droogte. Bij Ooltgensplaat ontstond er m...


Eilandelijke weersverwachting

Agenda

Foto's Goeree-Overflakkee

Heeft u een mooie, grappige of bijzondere foto gemaakt. Deel dan uw foto met andere eilanders. De foto moet natuurlijk wel gemaakt zijn op ons mooie eiland.

» Klik hier voor de foto’s.
» Upload uw foto!

Archief

Heeft u de krant onlangs gemist of zoekt u naar een editie van de afgelopen jaren, dan kunt u deze hier online inzien. Handig als u nog eens nieuws, foto's, interviews of andere artikelen wilt teruglezen. Wilt u een editie opvragen kunt u contact met ons opnemen.

Nieuwsbrief

Nieuwsbrief Eilanden Nieuws | Goeree-Overflakkee

Blijf wekelijks op de hoogte van het actuele nieuws en ontvang aantrekkelijke aanbiedingen via de e-mail!