Zomerborrel werkt verbindend

Artikel geplaatst op: 27-6-2018

MIDDELHARNIS - Donderdag leek het of heel 'ondernemend Goeree-Overflakkee' aanwezig was op het Vingerling. Met deze constatering zullen we niet ver van de waarheid af zitten, want het terras en de straat voor Brasserie 't Vingerling was overvol tijdens de Zomerborrel. En dat is nu juist de bedoeling van initiatiefnemers Steef Visser en Jan Peter Robijn.

Door: Adri van der Laan

De Zomerborrel is ondertussen traditie geworden. "Elk jaar organiseren wij de borrel op de donderdag die het dichtst bij 21 juni ligt. Volgend jaar is hét netwerkevent van Goeree-Overflakkee op donderdag 20 juni", aldus één van de initiatiefnemers Steef Visser van Visser & Visser Accountants-Belastingadviseurs. Samen met Jan Peter Robijn van Adviesgroep De Vogel organiseerden zij dit jaar voor de zesde keer deze netwerkbijeenkomst. Tijdens dit samenzijn van ondernemers en bestuurders zijn niet alleen 'de hapjes en drankjes' populair maar vooral ook de ontmoeting met elkaar.Jan Peter Robijn legt uit dat de Zomerborrel vooral is opgezet voor ondernemers om elkaar te ontmoeten. "Ondernemers zijn altijd bezig met hun bedrijf en een bijeenkomst als deze is een goede gelegenheid om even te ontspannen en andere ondernemers of hun medewerkers te ontmoeten". Van deze 'gelegenheid voor ontmoeting' werd ook tijdens deze editie van de zomerborrel uitgebreid gebruik gemaakt. Het tijdstip vlak voor de zomervakantie is bewust gekozen om met aanwezigen terug te kijken op de afgelopen periode en om elkaar te ontmoeten. "Elkaar ontmoeten vinden wij heel belangrijk en daarom is er bewust voor gekozen om geen programma te hebben". Bezoekers zullen dan ook geen toespraken of forumdiscussies aan hoeven horen.

Ontmoeting

Wat is de reden waarom de zomerborrel wordt georganiseerd? Zo vroegen we aan de initiatiefnemers. Voor de beide ondernemers is de borrel bij uitstek de gelegenheid om hun klanten te ontmoeten buiten de reguliere contacten om. Maar ze wijzen er wel op dat de bezoekers van de zomerborrel niet alleen klanten zijn van Visser & Visser of van Adviesgroep De Vogel. "Je moet deze gelegenheid voor ontmoeting zien als een investering in onze klanten en misschien wel in toekomstige klanten", verduidelijkt Steef Visser. Beiden geven aan dat een bijeenkomst zoals deze, maar ook andere netwerkbijeenkomsten, het doel heeft om ondernemers met elkaar te verbinden. "Het gaat er dan niet om wat ons scheidt, maar wat ons bindt, want ondernemen op het eiland is óók samenwerken". Een bewijs hiervan zien we 'op de stoep' van 't Vingerling waar de ondernemers en hun medewerkers ook de collega's en de concurrenten opzoeken. Agenda's worden geraadpleegd, afspraken worden gemaakt, contacten van vroeger worden weer aangehaald en men spreekt geanimeerd met elkaar over hun bedrijven of over regionale ontwikkelingen die ook de eilandelijke bedrijven niet voorbij gaan. "Daar doen we het voor", aldus Jan Peter.

Natuurlijk hangt er een prijskaartje aan een dergelijk evenement en direct zichtbare winst in de vorm van bijvoorbeeld nieuwe klanten zal er ook niet zijn. "Je moet het zien dat we iets naar onze klanten, maar ook naar alle ondernemers terug willen doen. En of de ondernemers nu klant zijn of niet er wordt op het eiland hard gewerkt en er zijn prachtige bedrijven en daar willen we graag onze waardering voor laten blijken", leggen Steef en Jan Peter uit. Als tastbare waardering van de kwalitatief hoogstaande producten van het eiland werden deze keer zoveel mogelijk streekproducten geserveerd, zoals radijs van Coolbergen uit Oude-Tonge, Noordhuys tomaten uit Oude-Tonge, Westhoeve patat uit Ouddorp, Jersey kaas en vis uit Stellendam en natuurlijk ontbrak ook niet het – inmiddels beroemde – Flakkeese bier Solaes niet.

In de loop van de avond vertrokken de aanwezigen weer huiswaarts of naar andere verplichtingen, verrijkt met nieuwe of vernieuwde contacten. In ieder geval was men weer 'bijgepraat'.

Foto's: My Objective


Eerdere berichten

Flakkeese broers veroveren Benelux met Ideapaint

17-7-2018

MIDDELHARNIS - Twee nuchtere Flakkeese broers leveren producten aan Microsoft, Converse, Ahold, Randstad, Coca Cola en &...

Oppositiepartijen geven signalen voor aanpak van zorgaspecten

17-7-2018

GOEREE-OVERFLAKKEE – Van de oppositiepartijen in de gemeenteraad hielden ChristenUnie, PvdA en EVV een beschouwing...

Drie branden door droogte

17-7-2018

OOLTGENSPLAAT - Op het eiland zijn opnieuw branden ontstaan door de aanhoudende droogte. Bij Ooltgensplaat ontstond er m...


Eilandelijke weersverwachting

Agenda

Foto's Goeree-Overflakkee

Heeft u een mooie, grappige of bijzondere foto gemaakt. Deel dan uw foto met andere eilanders. De foto moet natuurlijk wel gemaakt zijn op ons mooie eiland.

» Klik hier voor de foto’s.
» Upload uw foto!

Archief

Heeft u de krant onlangs gemist of zoekt u naar een editie van de afgelopen jaren, dan kunt u deze hier online inzien. Handig als u nog eens nieuws, foto's, interviews of andere artikelen wilt teruglezen. Wilt u een editie opvragen kunt u contact met ons opnemen.

Nieuwsbrief

Nieuwsbrief Eilanden Nieuws | Goeree-Overflakkee

Blijf wekelijks op de hoogte van het actuele nieuws en ontvang aantrekkelijke aanbiedingen via de e-mail!