Eerste Kaoifestival in Oude-Tonge

Artikel geplaatst op: 27-6-2018

OUDE-TONGE – Op zaterdag 7 juli vindt voor het eerst een heus muziekfestival plaats op de Kaai in Oude-Tonge. De organisatie is in handen van muziekvereniging Vooruit. Vooruit geeft zelf, onder leiding van dirigent Gert van der Weide, een optreden, maar daarnaast zijn er ook gastoptredens van muziekverenigingen uit de buurt, zoals Die Grevelinger Musikanten, jeugdorkest Boost en de Sir Oliversband. Het festival begint om twee uur en duurt tot ongeveer acht uur. Iedereen wordt van harte uitgenodigd om dit gratis festival te komen bezoeken.

Door Mirjam Terhoeve

Oude-Tonge heeft een prachtig gerenoveerd kaaiplein. Toch wordt er, behalve tijdens de weekmarkt, de jaarlijkse Koningsdag en het omloopontbijt, weinig gebruik van gemaakt. "En dat is zonde", vond de Dorpsraad. Deze nam dan ook contact op met Vooruit om eens te bezien of er iets georganiseerd kon worden voor jong en oud. De muziekvereniging ging daar graag in mee en vormde een werkgroep, bestaande uit Tonny Smeets, Coby van Nieuwenhuijzen en Corry Maliepaard, die de organisatie op zich nam.

Muzikale workshop

In de aanloop naar het festival heeft de werkgroep al kunnen rekenen op veel enthousiaste reacties en medewerking van diverse instanties. "Iedereen die we benaderden vond het erg leuk dat er weer eens wat te doen zou zijn op de Kaai", vertellen de dames. "We hebben daarom een programma opgesteld voor jong en oud en voor ieder wat wils. Onze eigen dirigent Machiel de Kruijff leidt niet alleen het jeugdorkest Boost, maar ook de Sir Oliversband uit Den Bommel. Zodoende hadden we al snel drie mooie optredens voor ons programma. Daarnaast hebben we Die Grevelinger Musikanten gevraagd en ook wilden we de scholen erbij betrekken. Het festival begint dan ook met een muzikale workshop voor alle basisschoolleerlingen. Op donderdag 5 juli gaan we al een beetje oefenen op de scholen en op zaterdag kunnen de kinderen dan wellicht na de workshop op de Kaai, meedoen met het jeugdorkest Boost, wat bestaat uit muziekleerlingen van Oude-Tonge, Den Bommel en Ooltgensplaat. Dus we hopen dat er veel kinderen mee komen doen om twee uur, en al kan je geen noten lezen, dat is geen enkel probleem".

Open podium

Om drie uur start het fanfareorkest met haar concert. Ook dit orkest stapt een beetje uit de comfortzone, want er is voor deze gelegenheid samenwerking gezocht met zangeres Nouschka Hagens. "Het wordt iets anders dan men van ons gewend is, maar het wordt zeker erg leuk om naar te kijken en te luisteren", verzekeren de dames. "Om 16.15 uur is het dan de beurt aan het jeugdorkest, met hopelijk de medewerking van de kinderen die de workshops hebben gevolgd. Om ook lokaal talent en muzikanten de kans te geven om voor een publiek te spelen, is er tussen 17.15 en 18.00 uur een kleinkunstpodium beschikbaar. Iedereen die muziek kan en wil maken is welkom om op te treden. Het maakt niet uit wat het is, muziek of zang met of zonder instrument. Liefst wel even vooraf aanmelden, zodat we de tijd een beetje kunnen indelen".Voor de nodige variatie zijn ook Die Grevelinger Musikanten uitgenodigd. Zij zullen vanaf 18.00 uur acte de présance geven met Oostenrijkse muziek. Het festival wordt afgesloten door de Sir Oliverband, die rond 19.00 uur zal starten met optreden.

Ondersteuning

De werkgroep is ervan overtuigd dat er een leuk en afwisselend programma is samengesteld. "Zoals vermeld, hebben we kunnen rekenen op heel veel medewerking van onder andere de gemeente. Die hielp ons met de vergunningen en met tal van tips om de dag goed te laten verlopen. Ook de Dorpsraad, de Stichting Podium en diverse bedrijven wilden ons financieel of materieel ondersteunen. Hotel Lely staat klaar om eenieder van een hapje en drankje te voorzien en Jeroen de Boed zorgt voor het podium, de geluidsinstallatie en wat stoelen, zodat ook mensen die wat minder goed ter been zijn de optredens kunnen bijwonen. Kortom, we zijn er helemaal klaar voor. Alleen het weer zou roet in het eten kunnen gooien. Dus we hopen op een mooie zonnige dag en natuurlijk heel veel publiek.Mensen die gebruik willen maken van het open podium, kunnen zich aanmelden via kaoifestival@gmail.com.


Eerdere berichten

Op ontdekking door de Kwade Hoek

8-8-2018

GOEDEREEDE - Ga deze maand op stap met een natuurgids van IVN Goeree-Overflakkee door de Kwade Hoek. Op woensdagavond in...

Slippers laten spoor achter met 'Goeree-Overflakkee'

8-8-2018

GOEREE-OVERFLAKKEE - Het assortiment van 'Goeree-Overflakkee mijn eiland!' is uitgebreid met een aantal zomerse ...

Orgelconcert Martin Mans in Dirksland

8-8-2018

DIRKSLAND - Op donderdag 23 augustus 2018 geeft de bekende organist Martin Mans een concert in de Hervormde Kerk in Dirk...


Eilandelijke weersverwachting

Agenda

Foto's Goeree-Overflakkee

Heeft u een mooie, grappige of bijzondere foto gemaakt. Deel dan uw foto met andere eilanders. De foto moet natuurlijk wel gemaakt zijn op ons mooie eiland.

» Klik hier voor de foto’s.
» Upload uw foto!

Archief

Heeft u de krant onlangs gemist of zoekt u naar een editie van de afgelopen jaren, dan kunt u deze hier online inzien. Handig als u nog eens nieuws, foto's, interviews of andere artikelen wilt teruglezen. Wilt u een editie opvragen kunt u contact met ons opnemen.

Nieuwsbrief

Nieuwsbrief Eilanden Nieuws | Goeree-Overflakkee

Blijf wekelijks op de hoogte van het actuele nieuws en ontvang aantrekkelijke aanbiedingen via de e-mail!