VR-Film Streekmuseum genomineerd voor Gouden Kalf

Artikel geplaatst op: 27-6-2018

SOMMELSDIJK - Afgelopen donderdag heeft het Nederlands Film Festival bekend gemaakt dat de Virtual Reality beleving van het Streekmuseum Goeree-Overflakkee kans maakt op het Gouden Kalf voor Beste Interactive 2018. Een vakjury koos de VR-vertelling over de noodlottige stormnacht naast negen andere producties. De beleving werd beoordeeld op artistieke waarde, impact en innovatieve verhaalvorm. De winnaar wordt op vrijdag 5 oktober tijdens het L'OR Gouden Kalveren Gala bekend gemaakt.

Regisseur Kuba Szutkowski van Studio Maslow is blij verrast door de selectie: "Werken met acteurs in roomscale virtual reality is echt een experiment geweest. We zijn blij met de erkenning die deze selectie met zich meebrengt." De Virtual Reality-film werd gemaakt in opdracht van Streekmuseum Goeree-Overflakkee om 65 jaar na dato het verhaal van de ramp op een hedendaagse manier te vertellen. Museumbestuurder Bertrand van den Boogert: "VR Watersnoodramp 1953 is een ingrijpende manier om terug te kijken naar het verleden. Het is letterlijk de ramp terugkijken door de bril van nu. Als museum leggen we ons toe op het vertellen van eilandverhalen en de selectie van onze VR-beleving zal ons daar ook nationaal bij helpen." De VR-beleving werd in februari van dit jaar al gepresenteerd voor het grote publiek, maar is op een aantal punten wat aangepast.

De VR-beleving werd mede mogelijk gemaakt door subsidie van de Erfgoedlijn Goeree-Overflakkee. Naast de subsidie van de provincie Zuid-Holland werd ook subsidie ontvangen van het Prins Bernhard Cultuurfonds en de gemeente Goeree-Overflakkee. De VR-beleving is dagelijks te bekijken in het Streekmuseum Goeree-Overflakkee in Sommelsdijk. Voor de openingstijden, zie www.streekmuseum.nl.


Eerdere berichten

De Rijnmond Zomertoer op Goeree-Overflakkee

16-7-2018

GOEREE-OVERFLAKKEE - Van maandag 16 tot en met vrijdag 20 juli staan alle kanalen van RTV Rijnmond in het teken van Goer...

Zesde editie Muziek in de Voorstraat

16-7-2018

MIDDELHARNIS - Vrijdag 21 september wordt de zesde editie van Muziek in de Voorstraat gehouden. Het thema is 'Wereld...

Beiaardconcert door Boudewijn Zwart

16-7-2018

GOEDEREEDE - Deze zomer organiseren de gemeente Goeree-Overflakkee en de Stichting Goereese Gemeenschap een aantal beiaa...


Eilandelijke weersverwachting

Agenda

Foto's Goeree-Overflakkee

Heeft u een mooie, grappige of bijzondere foto gemaakt. Deel dan uw foto met andere eilanders. De foto moet natuurlijk wel gemaakt zijn op ons mooie eiland.

» Klik hier voor de foto’s.
» Upload uw foto!

Archief

Heeft u de krant onlangs gemist of zoekt u naar een editie van de afgelopen jaren, dan kunt u deze hier online inzien. Handig als u nog eens nieuws, foto's, interviews of andere artikelen wilt teruglezen. Wilt u een editie opvragen kunt u contact met ons opnemen.

Nieuwsbrief

Nieuwsbrief Eilanden Nieuws | Goeree-Overflakkee

Blijf wekelijks op de hoogte van het actuele nieuws en ontvang aantrekkelijke aanbiedingen via de e-mail!