Eilandelijke campagne voor verduurzamen woningen

Artikel geplaatst op: 19-6-2018

MIDDELHARNIS – Voor wie aan de slag wil met het verduurzamen van zijn woning, zijn het gouden tijden. Iedereen op Goeree-Overflakkee krijgt gratis advies en kan gebruikmaken van een drietal financieel aantrekkelijke inkoopacties. De zonnepanelenactie is zojuist van start gegaan. Daarna volgen tot het eind van het jaar nog inkoopacties voor isolatie en warmtepompen.

Tekst en foto: Kees van Rixoort

De duurzaamheidscampagne is een initiatief van de gemeente Goeree-Overflakkee en de provincie Zuid-Holland, die voor financiële ondersteuning zorgt. De uitvoering van de campagne is in handen van de WoonWijzerWinkel, het officiële energieloket van de gemeente. De directeur van deze winkel, Maurice van der Meer, en wethouder Arend-Jan van der Vlugt (innovatie en duurzaamheid) openden zaterdagochtend op het Diekhuusplein in Middelharnis de deuren van de mobiele showroom van de WoonWijzerWinkel: de WoonWijzerWagen.

In deze wagen zijn veel informatie en concrete voorbeelden te vinden van manieren om woningen gasloos te maken: met een warmtepomp, met infrarood of met een hybridesysteem. Ook kan de bezoeker er de zonnepanelenpakketten bekijken en meer te weten komen over bijvoorbeeld isolatie en ledverlichting. Met de mobiele showroom maakt de WoonWijzerWinkel een campagnetour over Goeree-Overflakkee. In juni, september en november staat de WoonWijzerWagen op verschillende locaties op het eiland.

Aanbellen

Daarnaast bellen medewerkers van de winkel aan bij eigenaren van woningen. "We zijn al gestart in Middelharnis en Dirksland en de eerste ervaringen zijn positief", zegt Maurice van der Meer. "Je merkt enthousiasme, iedereen wil wel wat doen om zijn huis te verduurzamen. Het moet nog wel landen, merken we. We bellen deze maand aan voor de zonnepanelenactie. Later dit jaar doen we hetzelfde met de isolatie en warmtepompenacties." Volgens Van der Meer heb je al voor 2500 euro een set van acht zonnepanelen (inclusief montage) met een terugverdientijd van vijf tot zes jaar.

Energieneutraal

Wethouder Van der Vlugt is enthousiast over de duurzaamheidscampagne: "We zijn als gemeente al langere tijd bezig Goeree-Overflakkee energieneutraal te krijgen in 2020. Dat gebeurt veelal met grootschalige projecten als windenergie, waterstof als brandstof en een getijdencentrale. We krijgen weleens de vraag: wat doe je voor je eigen inwoners? Deze duurzaamheidscampagne is in dat kader een mooi project, dat we uitvoeren met de WoonWijzerWinkel en lokale ondernemers." De inkoop loopt via de lokale groothandel Gebar en de installatie is in handen van Ooms Installaties, Van Wijk, Van Dijk, de Eilanden en Navito.

Volgens de WoonWijzerWinkel slaat de campagne vier vliegen in één klap: besparing op de energierekening, meer wooncomfort, een hogere woningwaarde en klaar voor een aardgasvrije toekomst. Meer informatie, ook over de tourlocaties: www.woonwijzerwinkel.nl/GO


Eerdere berichten

Flakkeese broers veroveren Benelux met Ideapaint

17-7-2018

MIDDELHARNIS - Twee nuchtere Flakkeese broers leveren producten aan Microsoft, Converse, Ahold, Randstad, Coca Cola en &...

Oppositiepartijen geven signalen voor aanpak van zorgaspecten

17-7-2018

GOEREE-OVERFLAKKEE – Van de oppositiepartijen in de gemeenteraad hielden ChristenUnie, PvdA en EVV een beschouwing...

Drie branden door droogte

17-7-2018

OOLTGENSPLAAT - Op het eiland zijn opnieuw branden ontstaan door de aanhoudende droogte. Bij Ooltgensplaat ontstond er m...


Eilandelijke weersverwachting

Agenda

Foto's Goeree-Overflakkee

Heeft u een mooie, grappige of bijzondere foto gemaakt. Deel dan uw foto met andere eilanders. De foto moet natuurlijk wel gemaakt zijn op ons mooie eiland.

» Klik hier voor de foto’s.
» Upload uw foto!

Archief

Heeft u de krant onlangs gemist of zoekt u naar een editie van de afgelopen jaren, dan kunt u deze hier online inzien. Handig als u nog eens nieuws, foto's, interviews of andere artikelen wilt teruglezen. Wilt u een editie opvragen kunt u contact met ons opnemen.

Nieuwsbrief

Nieuwsbrief Eilanden Nieuws | Goeree-Overflakkee

Blijf wekelijks op de hoogte van het actuele nieuws en ontvang aantrekkelijke aanbiedingen via de e-mail!