RGO en Edudelta gaan samen

Artikel geplaatst op: 19-6-2018

MIDDELHARNIS - Er werd maandagochtend een klein feestje gevierd bij de vestiging aan de Schoolstraat van het Edudelta College. Onder toeziend oog van personeelsleden van de beide locaties van het Edudelta College, onthulden rector Arie Cové van de RGO en Adrie Krielaart, voormalig regiodirecteur van de Edudelta Onderwijsgroep een bord met de nieuwe naam waaronder het samengaan van beide onderwijsinstellingen gestalte zal krijgen.

Tekst en foto: Adri van der Laan

Met het samengaan van de beide onderwijsinstellingen hebben de vestigingen van het Edudelta College aan de Langeweg en de Schoolstraat met RGO Middelharnis een nieuwe naam gekregen. Die naam is RGO groen - techniek - economie en de locaties krijgen de namen RGO Schoolstraat en RGO Langeweg. Hiermee behoort de naam van het Edudelta College met ingang van het nieuwe schooljaar tot het verleden.

1.800 leerlingenDoor de samenwerking is er een school ontstaan waar ongeveer 150 leerkrachten en ondersteunend personeel hun werk hebben. De 'nieuwe' school bestaat dan uit bijna 1.800 leerlingen, vooralsnog verdeeld over drie vestigingen.Het Edudelta College had verschillende vestigingen in de regio. De organisatie kampte al geruime tijd met financiële problemen vanwege de sterke terugloop van het aantal leerlingen in het vmbo. In het voorjaar van dit jaar bleek dat deze problemen niet opgelost zouden kunnen worden. Er moest worden omgezien naar andere mogelijkheden om het onderwijsaanbod toch te kunnen blijven bieden. RGO Middelharnis bleek mogelijkheden te zien om de Edudelta vestigingen op het eiland over te nemen.

ZekerheidMet het samengaan van de scholen is er vooral zekerheid gekomen voor de vmbo-leerlingen in de regio, want een aantal maanden geleden was het nog niet duidelijk of er wel vmbo-onderwijs op het eiland mogelijk zou blijven.De beide vestigingen aan de Schoolstraat en de Langeweg blijven voorlopig nog functioneren. Wel wordt er naar toe gewerkt dat RGO Schoolstraat en RGO Langeweg hun uiteindelijke plaats zullen krijgen op de nog te realiseren Beroepscampus, die over twee jaar aan de Langeweg gerealiseerd zal moeten zijn. 

Rector Arie Cové van de RGO geeft aan dat het samengaan van de scholen geen arbeidsplaatsen zal kosten, omdat het onderwijsaanbod hetzelfde blijft. Adrie Krielaart wordt directeur van RGO groen - techniek - economie. Cové verwacht dat de samenwerking met de andere onderwijsinstellingen, de CSG Prins Maurits en Lentiz onderwijs (MBO) hoop geeft voor de toekomst.


Eerdere berichten

Flakkeese broers veroveren Benelux met Ideapaint

17-7-2018

MIDDELHARNIS - Twee nuchtere Flakkeese broers leveren producten aan Microsoft, Converse, Ahold, Randstad, Coca Cola en &...

Oppositiepartijen geven signalen voor aanpak van zorgaspecten

17-7-2018

GOEREE-OVERFLAKKEE – Van de oppositiepartijen in de gemeenteraad hielden ChristenUnie, PvdA en EVV een beschouwing...

Drie branden door droogte

17-7-2018

OOLTGENSPLAAT - Op het eiland zijn opnieuw branden ontstaan door de aanhoudende droogte. Bij Ooltgensplaat ontstond er m...


Eilandelijke weersverwachting

Agenda

Foto's Goeree-Overflakkee

Heeft u een mooie, grappige of bijzondere foto gemaakt. Deel dan uw foto met andere eilanders. De foto moet natuurlijk wel gemaakt zijn op ons mooie eiland.

» Klik hier voor de foto’s.
» Upload uw foto!

Archief

Heeft u de krant onlangs gemist of zoekt u naar een editie van de afgelopen jaren, dan kunt u deze hier online inzien. Handig als u nog eens nieuws, foto's, interviews of andere artikelen wilt teruglezen. Wilt u een editie opvragen kunt u contact met ons opnemen.

Nieuwsbrief

Nieuwsbrief Eilanden Nieuws | Goeree-Overflakkee

Blijf wekelijks op de hoogte van het actuele nieuws en ontvang aantrekkelijke aanbiedingen via de e-mail!