Ontmoetingsplaats jeugd Dorpstienden vervalt

Artikel geplaatst op: 19-6-2018

OUDDORP – Informatie onder jongeren gaat snel. Donderdag was alom bekend dat het college van burgemeester en wethouders (portefeuillehouder mv. Grootenboer) had besloten dat hun ontmoetingsplekje aan de Dorpstienden in Ouddorp wordt verwijderd. De JOP, die als tijdelijke voorziening voor het zalencentrum/sporthal op het trottoir was geplaatst, zal niet worden omgezet in een permanente voorziening. Al eerder in 2014 stond overigens een JOP op dezelfde locatie. "Nou hadden we een plek in het centrum en nu moeten we daar alweer weg. Daar ben je mooi klaar mee. Iets anders is er niet, want dat hebben we gehoord op die bijeenkomst met de gemeente. Er was toen al gezocht naar iets anders". Reactie van jongeren die donderdagmiddag in de JOP een consumptie gebruikten.

Door Jaap Ruizeveld

De gemeente gaf na gerichte vragen over dit onderwerp in een algemeen persbericht informatie over het besluit van het college. De gemeente stelt: "Jongeren konden elkaar op de gekozen plek ontmoeten, maar ruimte om iets te ondernemen was er niet. Nu wordt gekeken naar mogelijke alternatieven die als idee zijn ingebracht bij de laatste evaluatiebijeenkomst en die dan besproken kunnen worden. Begin deze maand is het verloop van de proefperiode (evaluatie) aan de orde geweest. In deze evaluatie zou zijn geconstateerd dat jongeren nog steeds overlast veroorzaken en afval en glas op het trottoir en het schoolplein achterlaten.

'Geen visitekaartje'

In het persbericht staat: "Behalve dat dit gedrag een onprettig en soms onveilig gevoel gaf aan omwonenden en bezoekers, zorgt het achtergelaten afval ervoor dat het gebied rondom de Dorpstienden geen visitekaartje voor Ouddorp is. Naar aanleiding van deze bevindingen is het college geadviseerd bovengenoemd besluit tot verwijdering van de JOP te nemen. In het hele proces rond de JOP in Ouddorp, dat al jaren speelt, zijn tussentijdse evaluatiebijeenkomsten gehouden met omwonenden, politie, gemeente en dorpsraad en werden afspraken gemaakt over verbeterpunten. Dat alles in proefperioden van drie en zes maanden". Nu is het doek, wat betreft de locatie Dorpstienden, definitief gevallen.


Eerdere berichten

De Rijnmond Zomertoer op Goeree-Overflakkee

16-7-2018

GOEREE-OVERFLAKKEE - Van maandag 16 tot en met vrijdag 20 juli staan alle kanalen van RTV Rijnmond in het teken van Goer...

Zesde editie Muziek in de Voorstraat

16-7-2018

MIDDELHARNIS - Vrijdag 21 september wordt de zesde editie van Muziek in de Voorstraat gehouden. Het thema is 'Wereld...

Beiaardconcert door Boudewijn Zwart

16-7-2018

GOEDEREEDE - Deze zomer organiseren de gemeente Goeree-Overflakkee en de Stichting Goereese Gemeenschap een aantal beiaa...


Eilandelijke weersverwachting

Agenda

Foto's Goeree-Overflakkee

Heeft u een mooie, grappige of bijzondere foto gemaakt. Deel dan uw foto met andere eilanders. De foto moet natuurlijk wel gemaakt zijn op ons mooie eiland.

» Klik hier voor de foto’s.
» Upload uw foto!

Archief

Heeft u de krant onlangs gemist of zoekt u naar een editie van de afgelopen jaren, dan kunt u deze hier online inzien. Handig als u nog eens nieuws, foto's, interviews of andere artikelen wilt teruglezen. Wilt u een editie opvragen kunt u contact met ons opnemen.

Nieuwsbrief

Nieuwsbrief Eilanden Nieuws | Goeree-Overflakkee

Blijf wekelijks op de hoogte van het actuele nieuws en ontvang aantrekkelijke aanbiedingen via de e-mail!