none

Eerste aspergewandeltocht succesvol

Artikel geplaatst op: 12-6-2018

HERKINGEN - Afgelopen zaterdag vond de eerste aspergewandeltocht plaats vanaf de Aspergeboerderij in Herkingen. Een wandeltocht waarvan de opbrengst naar Hospice Calando zou gaan.

Na een welkom aan de wandelaars door Madeleine van der Velde, vertelde mevrouw Koningswoud iets over Calando. Daarna opende ze op een ludieke wijze de wandeltocht door op de toeter van een tractor te duwen. Onder een stralende zon verlieten de 126 lopers de boerderij en volgden de route van 5 of 15 km. De wandelaars die de 5 km route liepen, kwamen langs akkers met aardappels, tarwevelden, de dijken met schapen en natuurlijk het aspergeland. De wandelaars van de 15 km liepen door het Herkingse bos en de polders richting Battenoord.Na een stop bij camping De Grevelingen vervolgden ze hun weg over de dijk weer richting Herkingen. Waar ook zij door de eigen weg van de akkerbouwer langs het aspergeland terugliepen naar de schuur. Onderweg waren er bij allebei de routes drie posten waarbij er lekkere hapjes uitgedeeld werden. Zoals stukjes asperge met ham, aspergebroodjes, fruit en drinken. En bij aankomst in de schuur stond er verse aspergesoep en boerenfriet klaar voor de wandelaars. Ook kreeg men een vaantje als aandenken aan deze tocht. De tocht heeft bij elkaar € 800,- opgebracht. Mevrouw Koningswoud zegt namens Calando hier heel blij mee te zijn. Het plan is om er een tuinset van te kopen, die in de nieuw te bouwen serre geplaatst kan worden.Het aspergeboerderijteam wil alle lopers hartelijk bedanken voor hun deelname! Ook de sponsors: Pieter Struik Groente en Fruit, Schipper Accountants, Bakkerij Van Harberden, Labrij Aardbeien, Camping De Grevelingen en Dagwinkel Herkingen worden hartelijk bedankt voor hun bijdrage aan deze tocht.Veel wandelaars stelden de vraag: volgend jaar weer? "Die kans is groot", geven Jabin en Madeleine van der Velde aan. "Ook wij vonden het een groot succes!"


Eerdere berichten

Transformatie in de Voorstraat van Oude-Tonge

12-6-2018

OUDE-TONGE – Als alles naar verwachting verloopt, zal op zaterdag 23 juni een nieuw woningbouwplan voor Oude-Tonge...

Goereebox komt naar Middelharnis

12-6-2018

GOEREE-OVERFLAKKEE - Met groen licht van de gemeente laat Goereebox weten dat er nu ook garageboxen in Middelharnis kome...

Brandweeroefening 'Op 't Nippertje' bij Zuidwester

12-6-2018

MIDDELHARNIS - 'Op 't Nippertje' was de naam van een grote brandweeroefening waaraan alle ploegen van Goeree...


Eilandelijke weersverwachting

Agenda

Foto's Goeree-Overflakkee

Heeft u een mooie, grappige of bijzondere foto gemaakt. Deel dan uw foto met andere eilanders. De foto moet natuurlijk wel gemaakt zijn op ons mooie eiland.

» Klik hier voor de foto’s.
» Upload uw foto!

Archief

Heeft u de krant onlangs gemist of zoekt u naar een editie van de afgelopen jaren, dan kunt u deze hier online inzien. Handig als u nog eens nieuws, foto's, interviews of andere artikelen wilt teruglezen. Wilt u een editie opvragen kunt u contact met ons opnemen.

Nieuwsbrief

Nieuwsbrief Eilanden Nieuws | Goeree-Overflakkee

Blijf wekelijks op de hoogte van het actuele nieuws en ontvang aantrekkelijke aanbiedingen via de e-mail!