Brandweeroefening 'Op 't Nippertje' bij Zuidwester

Artikel geplaatst op: 12-6-2018

MIDDELHARNIS - 'Op 't Nippertje' was de naam van een grote brandweeroefening waaraan alle ploegen van Goeree-Overflakkee de afgelopen twee weken hebben deelgenomen.De oefening was door een paar enthousiaste brandweermensen georganiseerd en verdeeld over vier avonden hebben twaalf brandweerploegen mooie oefeningen voorgeschoteld gekregen.

De oefeningen vonden plaats op het terrein van de Zuidwester te Middelharnis. Door de organisatie werd een pand beschikbaar gesteld, dat op korte termijn gesloopt gaat worden. De brandweer kon hier een realistisch scenario beoefenen. Zo was er de mogelijkheid om daadwerkelijk een deur in te slaan om een ingesloten slachtoffer te redden.Er was voor alle deelnemende ploegen de mogelijkheid om hun kennis en kunde ten toon te spreiden, want het scenario bevatte vele elementen die beoefend konden worden. Zo was er een tankwagen tegen de gevel van een aantal appartementen gereden, waardoor de cabine van de vrachtwagen in brand was gevlogen. Deze brand was doorgeslagen naar drie appartementen. In die appartementen waren nog een aantal mensen aanwezig, welke door het vuur en de grote rookontwikkeling niet meer zelfstandig het pand konden verlaten.Als klap op de vuurpijl sloegen op een gegeven moment de vlammen ook uit het dak, waardoor er een ladder geplaatst moest worden om het vuur op het dak te kunnen blussen.Er is assistentie verleend door een groot aantal mensen vanuit de Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond om deze oefening mogelijk te maken. Ook de BHV organisatie van de Zuidwester was nadrukkelijk aanwezig om de samenwerking met de hulpdiensten weer eens aan te trekken.


Eerdere berichten

Transformatie in de Voorstraat van Oude-Tonge

12-6-2018

OUDE-TONGE – Als alles naar verwachting verloopt, zal op zaterdag 23 juni een nieuw woningbouwplan voor Oude-Tonge...

Goereebox komt naar Middelharnis

12-6-2018

GOEREE-OVERFLAKKEE - Met groen licht van de gemeente laat Goereebox weten dat er nu ook garageboxen in Middelharnis kome...

Leerlingen vullen canon van G-O aan

12-6-2018

MIDDELHARNIS - In een toepasselijke historische omgeving - het Oude Raadhuis van Middelharnis - presenteerden negen VWO ...


Eilandelijke weersverwachting

Agenda

Foto's Goeree-Overflakkee

Heeft u een mooie, grappige of bijzondere foto gemaakt. Deel dan uw foto met andere eilanders. De foto moet natuurlijk wel gemaakt zijn op ons mooie eiland.

» Klik hier voor de foto’s.
» Upload uw foto!

Archief

Heeft u de krant onlangs gemist of zoekt u naar een editie van de afgelopen jaren, dan kunt u deze hier online inzien. Handig als u nog eens nieuws, foto's, interviews of andere artikelen wilt teruglezen. Wilt u een editie opvragen kunt u contact met ons opnemen.

Nieuwsbrief

Nieuwsbrief Eilanden Nieuws | Goeree-Overflakkee

Blijf wekelijks op de hoogte van het actuele nieuws en ontvang aantrekkelijke aanbiedingen via de e-mail!