Speelschip van Katendrecht naar Galathese Haven

Artikel geplaatst op: 12-6-2018

OOLTGENSPLAAT - Het was een enerverende week voor Zeelands Luister. Het speelschip, gelegen in Rotterdam, moest plaats maken voor nieuwbouw op Katendrecht en vond een nieuwe bestemming bij natuurspeeltuin De Buutenplaets bij de Galathese Haven op Goeree-Overflakkee. Afgelopen week werd de boot verscheept.

Een complexe onderneming met veel graaf- en hijswerk en vervoer over water. Twee burgerinitiatieven, die met doorzettingsvermogen en betrokkenheid door vrijwilligers zijn gerealiseerd. Het Kaapschip wordt Buutenschip.

Wim Noordzij, voorzitter van Buutenplaets: "En wat een steun en draagvlak mochten we ontvangen van overheden en het bedrijfsleven. Maatschappelijk Verantwoord ondernemen stond hoog in het vaandel bij alle participerende bedrijven. Door steun in geld en materialen en hele scherpe prijzen is het gelukt dit te realiseren. De marktconforme prijzen zouden onbetaalbaar zijn geweest. De steun van Bonn & Mees, Matrans, Lekstroom, De Gier en Nederhoff was overweldigend. Maar ook de lokale partijen en in de eilanden om ons heen was enorm. Ik wil ze graag noemen: Van Gelder, M. van Zanten Zand en Grind, Indaver Groencompost, Van Groningen Sloopwerken, Van Gelder Aannemingsbedrijf, AMK GWW, Schotgroep, Reinier Looij GWW, Bestman Infra, ImaR Infra & Services, S. Boers Grondwerken, Loonbedrijf Kort, Sandee, Beletter it, Paviljoen Sluishaven. Kees Ontwerpt, EventBroker en DB Future Events hebben het subsidiebedrag van de gemeente Goeree-Overflakkee verdubbeld".

Enorme hijsklus

Maandag kwam de boot aan op de Lekstroom in de Galathese Haven. Dinsdag was de ingewikkelde hijsklus van het ponton op de kant en op een trailer. Op woensdag vervolgens van de trailer op de juiste plek gelegd. Een uitgebreid hijsplan met zware materialen was daarvoor nodig, maar ook een verkeersplan met verkeersregelaars om alles in goede banen te leiden. Het bestuur van De Buutenplaets willen met name Imar Kleiburg, Conrad van Nimwegen, Richard de Gier en Aad Witteveen bedanken voor een perfecte uitvoering.

Foto's zijn te zien op Facebook/Buutenplaets en nu moet alles nog geverfd worden en klaargemaakt om te kunnen bespelen. Daar kunnen we nog steeds veel vrijwilligers voor gebruiken en natuurlijk donaties in cash en in natura.

De volgende projecten om op te knappen zijn Truetalker en het weeghuisje. Houd Facebook en de website in de gaten via www.buutenplaets.nl. De officiële opening staat gepland voor 19 juli.

Voor vragen of inlichtingen: Wim Noordzij: 0653142432.


Eerdere berichten

Op ontdekking door de Kwade Hoek

8-8-2018

GOEDEREEDE - Ga deze maand op stap met een natuurgids van IVN Goeree-Overflakkee door de Kwade Hoek. Op woensdagavond in...

Slippers laten spoor achter met 'Goeree-Overflakkee'

8-8-2018

GOEREE-OVERFLAKKEE - Het assortiment van 'Goeree-Overflakkee mijn eiland!' is uitgebreid met een aantal zomerse ...

Orgelconcert Martin Mans in Dirksland

8-8-2018

DIRKSLAND - Op donderdag 23 augustus 2018 geeft de bekende organist Martin Mans een concert in de Hervormde Kerk in Dirk...


Eilandelijke weersverwachting

Agenda

Foto's Goeree-Overflakkee

Heeft u een mooie, grappige of bijzondere foto gemaakt. Deel dan uw foto met andere eilanders. De foto moet natuurlijk wel gemaakt zijn op ons mooie eiland.

» Klik hier voor de foto’s.
» Upload uw foto!

Archief

Heeft u de krant onlangs gemist of zoekt u naar een editie van de afgelopen jaren, dan kunt u deze hier online inzien. Handig als u nog eens nieuws, foto's, interviews of andere artikelen wilt teruglezen. Wilt u een editie opvragen kunt u contact met ons opnemen.

Nieuwsbrief

Nieuwsbrief Eilanden Nieuws | Goeree-Overflakkee

Blijf wekelijks op de hoogte van het actuele nieuws en ontvang aantrekkelijke aanbiedingen via de e-mail!