André Troost wil De Melishof nog meer laten bruisen

Artikel geplaatst op: 6-6-2018

MELISSANT – Burgemeesters, wethouders en ambtenaren uit Zuid-Holland lieten zich tijdens een bezoek aan Goeree-Overflakkee verrassen door de manier waarop De Melishof aan de weg timmert en inwoners van Melissant samenbrengt. Het bestuur van het dorpshuis kijkt met enige trots terug op het bezoek, dat eind mei plaatsvond, en verwacht dat de nieuwe beheerder André Troost De Melishof nog meer op de kaart zal zetten.

Tekst en foto: Kees van Rixoort

In de vorig jaar prachtig opgeknapte foyer staat sinds kort een piano. Het digitale instrument met bijna onbeperkte mogelijkheden is een geschenk van het bestuur van het Jeugdsolistenconcours. Het concours vond ruim vijftig jaar plaats in De Melishof, maar is vanwege een gebrek aan voldoende deelnemers opgeheven. Het bestuur vond het gepast iets terug te doen voor het dorpshuis dat zo lang een gastvrije locatie was voor het concours. Het bestuur kreeg een cheque en kon die besteden ter stimulering van de muziek.

Voor De Melishof is de piano een aanwinst. Het is vanaf nu niet meer nodig om een piano te laten komen als er een concert op het programma staat. Ook is het mogelijk om pianoles te krijgen in het dorpshuis.

André Troost, die sinds 1 april beheerder is van De Melishof, is blij met het geschenk. Hij is vol elan gestart. "Ik ben geboren en getogen in Melissant. Ik woon al veertien jaar in Den Bosch, maar mijn hart ligt op Flakkee", zegt hij. "Ik had al een paar keer een bingo georganiseerd in De Melishof toen ik van het bestuur begreep dat er een nieuwe beheerder moest komen."

Onze kracht

Troost zei ja. Maar hij doet het werk niet alleen, benadrukt hij. "Mijn zus Carolien en mijn nichtje Natasja doen ook mee. Net als mijn vader, Tinus Troost, die al vijftig jaar bij de voetbalvereniging in Melissant actief is. En mijn dochter springt ook in. Verder kunnen we niet zonder al die vrijwilligers die hier van alles doen. Dat is onze kracht."

De nieuwe beheerder heeft veel waardering voor het bestuur van De Melishof. "Zonder hun inspanningen zou hier een slot op de deur hebben gezeten. Nu is het een prachtig gebouw." Troost doelt op de metamorfose die onder andere de foyer en de keuken hebben ondergaan en die De Melishof veel meer uitstraling en sfeer hebben bezorgd. Er staat nog een opknapbeurt voor de grote zaal op het programma. In ieder geval: een schilderbeurt en een andere vloer.

Nieuw

Melissant en de rest van Flakkee kunnen nog wat verwachten, want André Troost heeft grootse plannen met De Melishof. "We gaan voor meer leven in de brouwerij zorgen, voor jong en oud. Hoe? Denk aan feesten, bingo's, toneel, pub-quizzen, dansavonden met buffet – dat soort dingen. En muziekoptredens, ik wil ook artiesten naar De Melishof halen. Op 29 september hebben we een avond met dj Ferry Koestering. All-in voor 25 euro, dat is iets Brabants. Nieuw voor Flakkee."

Het begin van de hernieuwde aantrekkingskracht is er al, want sinds 1 april trokken twee toneelavonden en een kledingbeurs al veel volk naar De Melishof. Volk dat soms voor het eerst zag hoe aantrekkelijk het pand is geworden.

Volgens André Troost is het dorpshuis belangrijk voor Melissant. "Héél belangrijk. Dit is het hart van het dorp. Het is mijn taak om het nog meer te laten bruisen." Hij heeft er veel zin in. "Omdat ik mijn familie in Melissant vaker zie, omdat het leuk is om beheerder van De Melishof te zijn en omdat mijn hart bij Melissant ligt."

Foto: André Troost (tweede van links) wil de Melishof verder op de kaart zetten.


Eerdere berichten

Op ontdekking door de Kwade Hoek

8-8-2018

GOEDEREEDE - Ga deze maand op stap met een natuurgids van IVN Goeree-Overflakkee door de Kwade Hoek. Op woensdagavond in...

Slippers laten spoor achter met 'Goeree-Overflakkee'

8-8-2018

GOEREE-OVERFLAKKEE - Het assortiment van 'Goeree-Overflakkee mijn eiland!' is uitgebreid met een aantal zomerse ...

Orgelconcert Martin Mans in Dirksland

8-8-2018

DIRKSLAND - Op donderdag 23 augustus 2018 geeft de bekende organist Martin Mans een concert in de Hervormde Kerk in Dirk...


Eilandelijke weersverwachting

Agenda

Foto's Goeree-Overflakkee

Heeft u een mooie, grappige of bijzondere foto gemaakt. Deel dan uw foto met andere eilanders. De foto moet natuurlijk wel gemaakt zijn op ons mooie eiland.

» Klik hier voor de foto’s.
» Upload uw foto!

Archief

Heeft u de krant onlangs gemist of zoekt u naar een editie van de afgelopen jaren, dan kunt u deze hier online inzien. Handig als u nog eens nieuws, foto's, interviews of andere artikelen wilt teruglezen. Wilt u een editie opvragen kunt u contact met ons opnemen.

Nieuwsbrief

Nieuwsbrief Eilanden Nieuws | Goeree-Overflakkee

Blijf wekelijks op de hoogte van het actuele nieuws en ontvang aantrekkelijke aanbiedingen via de e-mail!