Rotary-cheque levert Westplaat gezellig, gemeubileerd terras op

Artikel geplaatst op: 5-6-2018

SOMMELSDIJK – Voor de woonvoorziening Westplaat van Sjaloom Zorg was het een feestelijke dat, zaterdag 2 juni. De open dag trok honderdvijftig bezoekers. En aan het eind van de middag kwam een delegatie van de Rotary Goeree-Overflakkee op bezoek om een cheque te overhandigen voor de aankleding van het balkon van de woonvoorziening.

Tekst en foto: Kees van Rixoort

De eilandelijke Rotary hield op 21 april de eerste Rotary GO Rally. Aan de rally deden 48 equipes mee. Onder een stralende hemel – het weer zat erg mee – reden de deelnemers een parcours over het hele eiland. Eerst naar het oosten, daarna, met een lunchstop in Het Bolbaken te Herkingen, naar het uiterste westen, waar de rally eindigde bij Strandclub Zee.

De eerste Rotary GO Rally was een groot succes. Ook voor de Westplaat. "Want als wij iets organiseren dan doen we dat altijd voor een goed doel", zei Bram Roos zaterdagmiddag voordat hij de cheque overhandigde. Op de cheque stond het mooie bedrag van 5.000 euro.

Genoeg om het balkon te voorzien van tafels en stoelen, een loungehoek, plantenbakken, een schutting (om de grote ruimte wat knusser te maken) en een kist om de kussens in op te bergen. Eerder dit jaar was er dankzij inspanningen van Stichting Vrienden van Sjaloom Zorg al een zonnescherm aangeschaft en opgehangen.

Nu het balkon dankzij de Rotary ook gemeubileerd is, is een droom van huismeester Cees Grinwis uitgekomen. Hij vertelde tijdens de feestelijke bijeenkomst in de Westplaat dat het veel tijd en energie kostte om die droom – een gezellig balkon – te realiseren. Het leek er zelfs eventjes op dat de droom zou ontaarden in een nachtmerrie, maar uiteindelijk kwam dus alles goed. "We hebben het met elkaar geklaard. Dit is voor de bewoners. Geniet ervan en zorg goed voor de planten…"


Eerdere berichten

Op ontdekking door de Kwade Hoek

8-8-2018

GOEDEREEDE - Ga deze maand op stap met een natuurgids van IVN Goeree-Overflakkee door de Kwade Hoek. Op woensdagavond in...

Slippers laten spoor achter met 'Goeree-Overflakkee'

8-8-2018

GOEREE-OVERFLAKKEE - Het assortiment van 'Goeree-Overflakkee mijn eiland!' is uitgebreid met een aantal zomerse ...

Orgelconcert Martin Mans in Dirksland

8-8-2018

DIRKSLAND - Op donderdag 23 augustus 2018 geeft de bekende organist Martin Mans een concert in de Hervormde Kerk in Dirk...


Eilandelijke weersverwachting

Agenda

Foto's Goeree-Overflakkee

Heeft u een mooie, grappige of bijzondere foto gemaakt. Deel dan uw foto met andere eilanders. De foto moet natuurlijk wel gemaakt zijn op ons mooie eiland.

» Klik hier voor de foto’s.
» Upload uw foto!

Archief

Heeft u de krant onlangs gemist of zoekt u naar een editie van de afgelopen jaren, dan kunt u deze hier online inzien. Handig als u nog eens nieuws, foto's, interviews of andere artikelen wilt teruglezen. Wilt u een editie opvragen kunt u contact met ons opnemen.

Nieuwsbrief

Nieuwsbrief Eilanden Nieuws | Goeree-Overflakkee

Blijf wekelijks op de hoogte van het actuele nieuws en ontvang aantrekkelijke aanbiedingen via de e-mail!