Eerste afvalwaterakkoord nieuwe stijl

Artikel geplaatst op: 31-5-2018

GOEREE-OVERFLAKKEE - De Gemeente Goeree-Overflakkee en waterschap Hollandse Delta sloten 30 mei een akkoord over het rioolwater van de gemeente. Een eerste akkoord nieuwe stijl: de gemeente hoeft voortaan geen aansluitvergunningen meer aan te vragen bij het waterschap, dit is in het afvalwaterakkoord geregeld.

In het akkoord staan, behalve over de hoeveelheid afvalwater, ook afspraken over de kwaliteit van het afvalwater. Bijvoorbeeld over ammonium en chloride in het water, olie en vet, sulfaat en sulfiet, stikstof en de zuurtegraad van het water. Goeree-Overflakkee mag maximaal 3.075 m³/uur rioolwater doorsluizen naar het waterschap.

Heemraad Frank van Oorschot van waterschap Hollandse Delta: "In het afvalwaterakkoord staan de taken, verantwoordelijkheden van en de kostenverdeling tussen gemeente en waterschap. In goede onderlinge samenwerking streven we naar lage kosten en toekomstbestendige installaties. Door dit akkoord zetten de gemeente en het waterschap Hollandse Delta een verdere stap in efficiënt samenwerken om uiteindelijk de inwoners zo goed mogelijk te kunnen bedienen."

Wethouder Arend-Jan van der Vlugt van de gemeente Goeree-Overflakkee: "De komende jaren investeren wij in het aanpassen en verder verbeteren van ons rioolstelsel. Daar waar het kan, scheiden we schoon regenwater van het afvalwater door een apart rioolstelsel aan te leggen. Ook vergroten we op strategische locaties de riolen, zodat we minder overlast hebben van de hevige zomerse regenbuien. Hiermee anticiperen we op het veranderende klimaat."

Het rioolwater wordt afgevoerd via rioolbuizen en rioolgemalen naar vijf rioolwaterzuiveringsinrichtingen op het eiland, namelijk in Den Bommel, Goedereede, Middelharnis, Ooltgensplaat en Oude-Tonge. Hier wordt het water gereinigd. De gemeente en het waterschap maakten ook afspraken over wat te doen bij calamiteiten en onvoorziene omstandigheden. Het afvalwaterakkoord geldt voor onbepaalde tijd.


Eerdere berichten

Flakkeese broers veroveren Benelux met Ideapaint

17-7-2018

MIDDELHARNIS - Twee nuchtere Flakkeese broers leveren producten aan Microsoft, Converse, Ahold, Randstad, Coca Cola en &...

Oppositiepartijen geven signalen voor aanpak van zorgaspecten

17-7-2018

GOEREE-OVERFLAKKEE – Van de oppositiepartijen in de gemeenteraad hielden ChristenUnie, PvdA en EVV een beschouwing...

Drie branden door droogte

17-7-2018

OOLTGENSPLAAT - Op het eiland zijn opnieuw branden ontstaan door de aanhoudende droogte. Bij Ooltgensplaat ontstond er m...


Eilandelijke weersverwachting

Agenda

Foto's Goeree-Overflakkee

Heeft u een mooie, grappige of bijzondere foto gemaakt. Deel dan uw foto met andere eilanders. De foto moet natuurlijk wel gemaakt zijn op ons mooie eiland.

» Klik hier voor de foto’s.
» Upload uw foto!

Archief

Heeft u de krant onlangs gemist of zoekt u naar een editie van de afgelopen jaren, dan kunt u deze hier online inzien. Handig als u nog eens nieuws, foto's, interviews of andere artikelen wilt teruglezen. Wilt u een editie opvragen kunt u contact met ons opnemen.

Nieuwsbrief

Nieuwsbrief Eilanden Nieuws | Goeree-Overflakkee

Blijf wekelijks op de hoogte van het actuele nieuws en ontvang aantrekkelijke aanbiedingen via de e-mail!