Aantal geregistreerde misdrijven daalt

Artikel geplaatst op: 31-5-2018

GOEREE-OVERFLAKKEE - Het CBS heeft cijfers bekend gemaakt van het aantal geregistreerde misdrijven op Goeree-Overflakkee vorig jaar. Goed nieuws is dat het totaal aantal geregistreerde misdrijven op het eiland daalt. Van 1.620 in 2015 naar 1.470 in 2016 en 1.235 in 2017. Van de ruim 1.200 misdrijven zijn er tweehonderd opgehelderd. Dat betekent dat 1 op de 6 zaken wordt opgelost. Er werd 55 keer aangifte gedaan van een gestolen fiets, vergeleken met een grote stad is dit een klein aantal. In pakweg Amsterdam werden er ruim 8.100 fietsendiefstallen geregistreerd. Er is vorig jaar 78 keer ingebroken in een woning of schuur. 20 keer is er aangifte gedaan van winkeldiefstal. Er is 58 keer aangifte gedaan van mishandeling, 33 keer van bedreiging of stalking en 19 keer van andere geweldsmisdrijven of seksueel misbruik. Er was 5 keer sprake van zakkenrollerij. Er werd 5 keer aangifte gedaan van een gestolen auto en er werd ook 5 keer een vaartuig gestolen. (Bron: CBS)


Eerdere berichten

Op ontdekking door de Kwade Hoek

8-8-2018

GOEDEREEDE - Ga deze maand op stap met een natuurgids van IVN Goeree-Overflakkee door de Kwade Hoek. Op woensdagavond in...

Slippers laten spoor achter met 'Goeree-Overflakkee'

8-8-2018

GOEREE-OVERFLAKKEE - Het assortiment van 'Goeree-Overflakkee mijn eiland!' is uitgebreid met een aantal zomerse ...

Orgelconcert Martin Mans in Dirksland

8-8-2018

DIRKSLAND - Op donderdag 23 augustus 2018 geeft de bekende organist Martin Mans een concert in de Hervormde Kerk in Dirk...


Eilandelijke weersverwachting

Agenda

Foto's Goeree-Overflakkee

Heeft u een mooie, grappige of bijzondere foto gemaakt. Deel dan uw foto met andere eilanders. De foto moet natuurlijk wel gemaakt zijn op ons mooie eiland.

» Klik hier voor de foto’s.
» Upload uw foto!

Archief

Heeft u de krant onlangs gemist of zoekt u naar een editie van de afgelopen jaren, dan kunt u deze hier online inzien. Handig als u nog eens nieuws, foto's, interviews of andere artikelen wilt teruglezen. Wilt u een editie opvragen kunt u contact met ons opnemen.

Nieuwsbrief

Nieuwsbrief Eilanden Nieuws | Goeree-Overflakkee

Blijf wekelijks op de hoogte van het actuele nieuws en ontvang aantrekkelijke aanbiedingen via de e-mail!