Eerste vroege aardappels

Artikel geplaatst op: 29-5-2018

OUDDORP – Vorige week vrijdag zijn bij Kwekerij Aleman b.v. de eerste aardappels van het jaar machinaal geoogst. Dat is ongeveer tien dagen later dan andere jaren door het grillige weer dit voorjaar. Maar met dank aan het warme weer hebben de aardappels de afgelopen weken een groeispurt gemaakt.

Teler Teunis Aleman vertelt dat de aardappels in de derde week van maart zijn geplant. Het geheim om hele vroege aardappels te kunnen rooien is volgens de Ouddorper een goede voorbereiding. "Het is net als met een sportwedstrijd, de start moet goed zijn anders heb je bij voorbaat al verloren." Het geheim van de smid is een goede preparatie van het pootgoed en zorgen dat de grond in topconditie is. De komende 4 á 5 weken wordt er geoogst door de Ouddorpse onderneming, de vroege aardappels vertrekken naar veiling The Greenery in Barendrecht.

De prijzen zijn goed. "Maar dat moet ook wel," aldus Aleman. "Want er komt veel kijken bij het telen van vroege aardappels. Ze hebben veel zorg nodig, zo dekken we de planten af met plastic. Maar uiteindelijk laten we ze niet zelf groeien, het is God die wasdom geeft."

Foto: Wim van Vossen Fotografie


Eerdere berichten

Transformatie in de Voorstraat van Oude-Tonge

12-6-2018

OUDE-TONGE – Als alles naar verwachting verloopt, zal op zaterdag 23 juni een nieuw woningbouwplan voor Oude-Tonge...

Goereebox komt naar Middelharnis

12-6-2018

GOEREE-OVERFLAKKEE - Met groen licht van de gemeente laat Goereebox weten dat er nu ook garageboxen in Middelharnis kome...

Brandweeroefening 'Op 't Nippertje' bij Zuidwester

12-6-2018

MIDDELHARNIS - 'Op 't Nippertje' was de naam van een grote brandweeroefening waaraan alle ploegen van Goeree...


Eilandelijke weersverwachting

Agenda

Foto's Goeree-Overflakkee

Heeft u een mooie, grappige of bijzondere foto gemaakt. Deel dan uw foto met andere eilanders. De foto moet natuurlijk wel gemaakt zijn op ons mooie eiland.

» Klik hier voor de foto’s.
» Upload uw foto!

Archief

Heeft u de krant onlangs gemist of zoekt u naar een editie van de afgelopen jaren, dan kunt u deze hier online inzien. Handig als u nog eens nieuws, foto's, interviews of andere artikelen wilt teruglezen. Wilt u een editie opvragen kunt u contact met ons opnemen.

Nieuwsbrief

Nieuwsbrief Eilanden Nieuws | Goeree-Overflakkee

Blijf wekelijks op de hoogte van het actuele nieuws en ontvang aantrekkelijke aanbiedingen via de e-mail!