Inpoldering en overstroming in woord en bewegend beeld

Artikel geplaatst op: 28-5-2018

NIEUWE-TONGE – Hoe is Goeree-Overflakkee ontstaan en gegroeid tot het eiland dat het nu is? Waar braken de dijken op 1 februari 1953 en hoe stroomden vervolgens de polders vol? Dat is in woord en bewegend beeld gebracht in een zogenoemde storymap.

De storymap is in het kader van de Erfgoedlijn Goeree-Overflakkee ontwikkeld door advies- en ingenieursbureau Tauw. Dit in samenwerking met het streekarchief, dat onder meer historisch kaartmateriaal en verslagen van de Watersnoodramp leverde. Aan de hand van een tijdlijn zie je het eiland groeien. Inzoomen en uitzoomen is ook mogelijk. Naast de inpolderinggeschiedenis is er aandacht voor de strijd tegen het water. De inundatie in de Tweede Wereldoorlog heeft een plaats gekregen in de storymap, evenals het Deltaplan en de Deltawerken na de Ramp van 1953. Links van de bewegende beelden staat steeds het toelichtende verhaal. De storymap, die veel waardering oogstte tijdens de Erfgoedtafel op 16 mei, is vanaf 1 juni voor iedereen te zien, bijvoorbeeld op www.geschiedenisvanzuidholland.nl.


Eerdere berichten

Twee motorrijders omgekomen na frontale botsing

21-6-2018

OOLTGENSPLAAT - Bij de Meeuwentunnel aan de Bosweg onder de A29 door (ter hoogte van Hellegatsplein) zijn woensdagavond ...

Bewoners Westvoorne bezoeken SPAR Goeree

19-6-2018

GOEDEREEDE - Onlangs bezochten ca. 25 bewoners van Woonzorgcomplex Westvoorne te Goedereede de plaatselijke SPAR superma...

Bewustwording cyberrisico's lokale ondernemers

19-6-2018

MIDDELHARNIS - "Honderdduizenden websites MKB slecht beveiligd." "Driekwart van de Nederlandse bedrijven ...


Eilandelijke weersverwachting

Agenda

Foto's Goeree-Overflakkee

Heeft u een mooie, grappige of bijzondere foto gemaakt. Deel dan uw foto met andere eilanders. De foto moet natuurlijk wel gemaakt zijn op ons mooie eiland.

» Klik hier voor de foto’s.
» Upload uw foto!

Archief

Heeft u de krant onlangs gemist of zoekt u naar een editie van de afgelopen jaren, dan kunt u deze hier online inzien. Handig als u nog eens nieuws, foto's, interviews of andere artikelen wilt teruglezen. Wilt u een editie opvragen kunt u contact met ons opnemen.

Nieuwsbrief

Nieuwsbrief Eilanden Nieuws | Goeree-Overflakkee

Blijf wekelijks op de hoogte van het actuele nieuws en ontvang aantrekkelijke aanbiedingen via de e-mail!